Beeld © ANP

Chadwick Boseman postuum genomineerd voor Gotham Award

13 november 2020 05:26

Ruim twee maanden na zijn dood is Chadwick Boseman genomineerd voor een Gotham Award, de prijs voor films die niet door de grote Hollywoodstudio's zijn gemaakt.

De acteur gaat op voor het beeldje voor beste acteur voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom, waarin hij tegenover Viola Davis speelt. In die categorie maken ook Jude Law, Riz Ahmed, John Magaro en Jesse Plemons kans.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix wil dat Chadwick Boseman postuum een Oscar wint

Films The Assistant, First Cow, Never Rarely Sometimes Always, Nomadland en Relic strijden om de Gotham Awards voor beste film. Uit de internationale inzendingen is onder meer Cuties gekozen als nominatie. Op die Franse film (originele titel: Mignonnes) kwam kritiek omdat het minderjarige meisjes laat zien die provocerend dansen. Regisseur Maïmouna Doucouré kreeg echter ook veel bijval uit de filmwereld, omdat zij met Cuties juist het seksualiseren van jonge meisjes aan de kaak wil stellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix deelt beelden laatste film Chadwick Boseman

De Gotham Awards worden op 11 januari overhandigd. Een eerdere geplande uitreiking op 20 november werd afgeblazen vanwege de coronacrisis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!