De 3FM-dj's Beeld © ANP

Serious Request laat 3FM-dj's weer opsluiten

16 november 2020 08:10

Dj’s van NPO 3FM gaan vanwege de coronacrisis dit jaar niet het land in voor 'Serious Request: The Lifeline'. In plaats daarvan zitten Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Rob Janssen en Wijnand Speelman van 18 tot en met 24 december in lockdown, maakte de radiozender maandag bekend.

"Eén om nooit te vergeten"

De dj’s sluiten zichzelf niet zoals vroeger op in een Glazen Huis, maar zonderen zich af op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. De duo’s Frank en Eva, Sander en Sophie en Rob en Wijnand maken vanuit daar gezamenlijk 24 uur per dag live radio en online content. Daarnaast moeten ze gedurende de hele periode een loopband draaiende houden. Luisteraars worden daarmee gemotiveerd om zelf ook coronaproof te gaan lopen en zich te laten sponsoren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Koreman gaat met liefde in lockdown voor 3FM Serious Request

De plannen voor de alternatieve editie kwamen van de dj’s zelf. "2020 was één van de gekste jaren ever en deze editie van 3FM Serious Request: The Lifeline wordt er waarschijnlijk ook één om nooit te vergeten. Samen met m'n collega-dj's hebben we een alternatief plan bedacht om dit jaar toch het uiteinde te geven dat het verdient", aldus Sander Hoogendoorn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

3FM-dj's dit jaar niet lopend door land voor Serious Request

Zoals altijd kan er tegen betaling een plaat worden aangevraagd voor het Rode Kruis. Eerder werd al bekend dat de jaarlijkse actie dit jaar in het teken staat van het coronavirus en dat geld wordt opgehaald om hulpverleners in binnen- en buitenland te ontlasten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

3FM-dj Sander Hoogendoorn besmet met corona

Het is dit jaar de derde keer dat 3FM in actie komt in de vorm van The Lifeline. Tot en met 2017 lieten de dj’s zich opsluiten in het Glazen Huis. De opbrengst van de jaarlijkse actie ligt sindsdien fors lager. Zo werd er vorig jaar ruim 1,4 miljoen opgehaald en stond de teller het jaar ervoor op 1,3 miljoen. In het laatste Glazen Huis werd de grens van 5 miljoen euro gepasseerd en in het topjaar 2014 werd er zelfs 13,8 miljoen euro opgehaald.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!