Romee Strijd en Bert van Leeuwen Beeld © Getty Images/William Rutten

Romee Strijd moet 'lachen' om schoonvader in Perfecte Plaatje

16 november 2020 12:22

Bert van Leeuwen (60) doet zijn best in 'Het Perfecte Plaatje' en niet zonder succes. Zijn schoondochter Romee Strijd (25) kijkt, net als 1,4 miljoen anderen, met veel plezier naar zijn gestuntel met de camera. Het topmodel ligt regelmatig in een scheur om zijn fotoshoots. Dat vertelt de presentator aan 'Algemeen Dagblad'.

"Ze kijkt en moet ook erg lachen"

Het Perfecte Plaatje is een ontdekkingsreis voor Bert. De presentator is het niet gewend om áchter de camera te kruipen, maar geniet wel van de uitdaging. Hij maakte al wel graag foto's, maar deed dat voornamelijk met zijn mobiele telefoon, vertelt hij aan AD. Ook zijn schoondochter Romee is een graag geziene gast vóór de camera, maar biedt geen hulp bij zijn strijd in het programma. Volgens Bert staat 'zij er ook ver vanaf'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bert heeft wéér moeite met naakt in Het Perfecte Plaatje

Maar Romee en Bert hebben de grootste lol door zijn deelname. "We hebben het er wel over", vertelt de Het Familiediner-presentator. "Ze kijkt en moet ook erg lachen." Door Het Perfecte Plaatje heeft Bert 'wel meer respect en bewondering voor haar werk gekregen', vertelt hij eerlijk. Zo vindt hij het 'best lastig' om wat hij in zijn hoofd heeft ook daadwerkelijk vast te leggen op camera. "Dan zie ik Romee dat allemaal doen. Die poses, gezichtsuitdrukkingen. Het is wel een vak, hoor." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zelfvertrouwen komt Art duur te staan in Het Perfecte Plaatje

Berts aversie om naaktfoto's te maken zorgen ook bij de kijkers voor veel hilariteit. De presentator vindt het gewoon lastig, laat hij weten. "Los van mijn EO-presentator-zijn ben ik ook gewoon een brave huisvader", vertelt hij. "Ik heb een soort gêne als ik dan één of andere blonde naakte mevrouw moet fotograferen." Dat is niet Berts cup of tea. "Dan heb ik liever een kerel, daar kan ik meer mee."

Het Perfecte Plaatje is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL4 en terug te kijken bij Videoland. Bert is niet de enige die furore maakt in het programma, ook Stefano Keizers blijkt een grote verrassing te zijn. Hij vertelt erover in de video hieronder.

 

Stefano Keizers is dé grote verrassing van Het Perfecte Plaatje

03:44

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!