Martien Meiland Beeld © ANP

Martien Meiland hard op weg om meest irritante BN'er te worden

17 november 2020 14:09

Hij is het absolute kijkcijferkanon van SBS en wekelijks lopen meer dan een miljoen kijkers met hem weg als hij op televisie te zien is. Toch is Martien Meiland (59) na een paar seizoenen van 'Chateau Meiland' hard op weg om de meest irritante BN'er te worden die ons land rijk is.

"Wanneer je de tv aanzet, zie je hem weer met zijn irritante stem"

Een knappe prestatie, want het is nog geen twee jaar geleden dat Martien zijn comeback op de Nederlandse televisie maakte. Hoewel veel Nederlanders genieten van zijn uitspraken en gegil, zijn er schijnbaar ook een hoop Nederlanders die hem nu al zat zijn. Het levert hem in ieder geval een prominent plekje op in de lijst van 'Meest Irritante BN'er in een Commercial' die Radar heeft samengesteld.

Martien is genomineerd voor zijn reclame met de Vriendenloterij Bingo. "Het SBS-kijkcijferkanon is veel op televisie en dit spotje ook: 'Wanneer je de tv aanzet, zie je hem weer met zijn irritante stem' en 'mocht hij winnen dan zal ik de prijsuitreiking ook op 'mute' bekijken'", luidt het commentaar op de kasteeleigenaar.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Biografie Martien Meiland eerste plek verdient in boekenlijst

Of Martien de prijs voor Meest Irritante BN'er ook in de wacht sleept, is te zien in de Radar-uitzending van 30 november. Andere genomineerden zijn Paul Haenen (PriceWise), Andy van der Meijde (Toto), Mark Rietman (ABN Amro) en Thomas Acda en Sergio Romero IJssel (Lidl).

Het is niet de eerste keer dat Martien ergens voor genomineerd wordt. "Ik sta met één been in het graf en toch sta ik als talent bij de laatste drie", zei hij nog over de nominatie voor de Televizier-Ster Talent awards.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!