Beeld © ANP

Opluchting voor deelnemers van Eurovisiesongfestival

18 november 2020 15:35

Het Eurovisiesongfestival gaat volgend jaar hoe dan ook door met alle deelnemende landen. Om ervoor te zorgen dat alle 41 deelnemers toch te zien zullen zijn, nemen zij hun optredens van tevoren alvast op. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

In elk land wordt door de lokale tv-zender een optreden in een studio gefilmd. Mocht het dan volgend jaar mei zo zijn dat het niet mogelijk is fysiek in Rotterdam Ahoy op te treden, dan hoeft het niet afgeblazen te worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalorganisatie gaat niet opnieuw loten

De opgenomen optredens worden voor het liedjesspektakel aangeleverd. Ze worden, net als tijdens het songfestival, in realtime opgenomen en aan de opname mag niet gesleuteld worden. Ook mogen de filmpjes niet voor mei worden gepubliceerd en worden ze zo gemaakt dat ze passen in het decor en de dimensies van de schermen in Ahoy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zelfde 41 landen doen mee aan Eurovisiesongfestival in 2021

Eerder werd al bekend dat het songfestival sowieso doorgaat. De organisatie zei aan vier verschillende scenario's te werken, waarvan een zonder publiek. In de eerste maanden van volgend jaar wordt een knoop doorgehakt over de vorm van de 65e editie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!