Beeld © RTL

Tranen vloeien rijkelijk in aangrijpende Over Winnaars

19 november 2020 09:22

Jamai (34) heeft zich in het programma 'Over Winnaars' opgeworpen als heuse coach. Hij wil mensen met een beperking helpen die ene droom werkelijkheid te laten worden. Ditmaal is de 28-jarige Yvonne aan de beurt en haar verhaal raakt Jamai diep.

"Ik voelde gewoon dat het niet goed is"

Jamai bezoekt Yvonne terwijl ze omringd is door haar familie. "Jij hebt nogal wat heftige dingen meegemaakt", begint Jamai. "In mei 2014 is er bij mij een hersentumor geconstateerd. (…) Toen ik 14 jaar was ben ik al eens naar het ziekenhuis gegaan, omdat ik erg duizelig was. Maar toen dachten ze dat ik last had van draaiduizeligheid", vertelt Yvonne. Naast de duizeligheid had ze veel last van een trekkende pijn in haar nek en bezocht ze verschillende chiropractors. Maar vlak voordat ze vertrok voor een grote reis met haar vriend naar Indonesië, kreeg ze weer klachten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai geeft Marleen de droomreis van haar leven in Over Winnaars

"Toen heb ik in de ochtend de dokter gebeld en gezegd dat ik wil dat ze goed kijken naar haar", vertelt haar moeder. "Ik voelde gewoon dat het niet goed is." En helaas bleek dat gevoel te kloppen. Bij een MRI-scan bleek dat Yvonne een hersentumor heeft. "Het eerste wat ik zei was: 'Ik wist het.' Ik had daarvoor al heel lang een angststoornis. Ik was altijd bang dat ik iets in mijn hoofd had. En dat blijk ik ook te hebben", vertelt Yvonne geëmotioneerd.

Yvonne ging onder het mes en vertelt aan Jamai dat de tumor zo groot was als een tennisbal. "Die heeft heel veel kapotgemaakt. Ze hebben wel gezegd dat ik even moest revalideren, maar ik dacht na een jaartje ben ik wel weer de oude. Maar niet dus." Yvonne heeft sindsdien moeite met balans. Ze is vaak 'wankelig' en haar praten en motoriek aan haar linkerkant is aangetast. Ook heeft ze last van een chronisch vermoeidheidssyndroom. "Als ik veel prikkels krijg, of teveel doe ben ik bekaf."

Toch heeft ze een grote droom, de Borobudur in Indonesië beklimmen en daar gaat Jamai haar bij helpen. Die reis zou ze vlak voor de diagnose maken met haar toenmalige vriend en wil ze alsnog gaan maken. Als Jamai haar vertelt dat ze die reis gaat maken, vloeien de tranen rijkelijk.

Momenteel is Yvonne vrijgezel nadat haar toenmalige vriend gelijk vertelde dat hij geen zorgrelatie wilde, na de diagnose van Yvonne. Ze is nu dan ook op zoek naar een nieuwe liefde, zoals je hieronder kunt zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afschuwelijk verhaal van Thomas in Over Winnaars raakt

Na een rustdag, gaan Jamai en Yvonne de grote tocht aan. Yvonne hoopt een ding: dat ze het gaat halen. De treden van de Borobudur zijn erg hoog en dat is erg moeilijk voor Yvonne. Ook de hitte speelt mee, maar uiteindelijk behalen ze de top. "Dat betekent voor mij dat ik meer kan dan ik zelf denk", vertelt Yvonne.

Over Winnaars is elke woensdagavond om 21:20 uur te zien op RTL 4 én bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!