Emma Corrin als prinses Diana in 'The Crown' Beeld © Netflix

'Diana-actrice tóch te zien in seizoen 5 van The Crown'

19 november 2020 17:26

Het is de koninklijke traditie bij 'The Crown' om na twee seizoenen van cast te wisselen, maar het lijkt erop dat er een uitzondering wordt gemaakt voor Emma Corrin (24). De actrice heeft de kijkers én de makers van de serie zo verbluft met haar interpretatie van prinses Diana, dat ze zomaar kan terugkeren in het vijfde seizoen van de show. Dat meldt een ingewijde aan 'The Sun'.

"Emma doet het exceptioneel goed als Diana"

We hoeven voorlopig nog geen afscheid te nemen van Emma als prinses Diana in The Crown, als we de bron van The Sun mogen geloven. De Netflix-bazen zouden de actrice namelijk terug laten keren in het vijfde seizoen van de hitserie. En dat komt door de 'perfecte en angstaanjagende' manier waarop zij de overleden royal speelt. "Normaal gesproken is het de regel dat ze na iedere twee seizoenen een compleet nieuwe cast gebruiken, maar Emma doet het exceptioneel goed als Diana", aldus de ingewijde. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Prinses Diana' lag in ziekenhuis tijdens The Crown-opnames

In seizoen 5 treedt Tenet-actrice Elizabeth Debicki in de voetsporen van Emma, maar een rentree wordt niet uitgesloten. "Hoewel ze niet meer officieel te zien zal zijn in de show, kijken ze nu naar mogelijkheden om haar bijvoorbeeld in flashbacks te laten zien." De bron wijst erop dat 'The Crown dit soort uitzonderingen al eerder heeft gemaakt'. "Een 20-jarige Queen Elizabeth was in het huidige seizoen ook te zien en werd gespeeld door Claire Foy, die haar in de eerste twee seizoenen vertolkte."

Elizabeth Debicki en Emma Corrin, de toekomstige en huidige prinses Diana van 'The Crown'
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Crown-fans vinden Thatcher en Diana 'simpelweg briljant'

Het zou de bedoeling zijn dat Emma meermaals te zien zal zijn in het vijfde seizoen. Of dat voor huidige collega's ook het geval zal zijn, is nog niet duidelijk. Josh O'Connor, die prins Charles speelt, wordt vervangen door Game of Thrones-acteur Jonathan Pryce. Ook Olivia Colman, die te zien was als Queen Elizabeth, moet ruimte maken. Imelda Staunton, beroemd door haar rol in Harry Potter, neemt haar plek in. Wanneer het vijfde seizoen van The Crown te zien is op Netflix is nog niet bekendgemaakt. 

Emma en Josh vertelden onlangs alles over het nieuwe seizoen van The Crown aan RTL Boulevard. Je ziet het in de video hieronder.

Castleden The Crown dolenthousiast over vierde seizoen

04:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!