Beeld © ANP

Rifka Lodeizen vreest dat slechte foto haar carrière kan schaden

20 november 2020 09:24

Rifka Lodeizen (48) gaat liever niet op de foto zónder dat ze make-up op heeft. Ze is namelijk bang dat één slechte foto haar succesvolle carrière als actrice kan schaden, vertelt ze in 'de Volkskrant'.

"Een vrouw moet mooi zijn"

Rifka voelt zich beschermd wanneer ze make-up draagt en wordt gefotografeerd. "Mijn gezicht heeft een bepaalde transparantie", vertelt ze. De actrice is van mening dat je 'makkelijk bij haar naar binnen kunt kijken'. "Dat maakt mij geschikt voor camera-acteren, maar bij foto's zie je snel aan mij dat ik nerveus of ongemakkelijk ben. Visagie helpt dan, dat is toch een soort masker."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Benja Bruijning en Rifka Lodeizen werken aan nieuwe serie

En ondanks dat Rifka drie keer een Gouden Kalf mee naar huis heeft mogen nemen, onder andere voor de Videoland-serie Judas, is de actrice nog altijd bezig met mooi op foto's staan. "Blijkbaar ben ik bang dat een slechte foto mijn carrièrekansen kan schaden", legt ze uit. Rifka ziet zichzelf namelijk als haar eigen product. "Dat net die ene castingdirector of producent denkt: nou, die heeft haar beste tijd gehad. De filmindustrie voedt dat soort denken van oudsher natuurlijk heel erg. Een vrouw moet mooi zijn."

Momenteel heeft Rifka opnieuw een glansrol, ditmaal in de serie Lieve Mama, te zien op Videoland. De trailer daarvan zie je hieronder,

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!