Linda de Mol Beeld © ANP

Linda over scheiding: 'Ik denk dat ik alles fout heb gedaan'

20 november 2020 13:10

Het laatste wat ze wil is met haar verhaal haar ex Sander Vahle of hun kinderen kwetsen. Toch doet Linda de Mol (56) een boekje open over haar scheiding in gesprek met Roel van Velzen (42). In de podcast 'Roels Sofasessies' gaat de gescheiden zanger in gesprek met andere gescheiden BN'ers. Linda trapt als eerste van vijf BN'ers het tweede seizoen af.

"Het is een godswonder dat de relatie tussen Jeroen en mij goed heeft uitgepakt"

Na 12,5 jaar was de koek op tussen Sander en Linda, omdat ze niet langer met z'n tweeën in de relatie waren. "Ik denk dat ik alles fout heb gedaan volgens het handboek scheiden. Dat komt omdat er anderen in het spel waren." Nu ze terugkijkt op de periode, ziet Linda in dat ze elkaar kwijt zijn geraakt gedurende de relatie. "Ik heb mezelf met een noodvaart op een ander gestort om de pijn te dempen."

Ze was vreselijk boos op haar ex. Desondanks had Linda maar één doel: de scheiding zo pijnloos maken voor haar kinderen. "Dat kan alleen maar als je die stomme boosheid wegslikt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol: 'Verliefd zijn en kerst vieren is geweldig'

"Het is een godswonder dat de relatie tussen Jeroen en mij goed heeft uitgepakt. Die begon namelijk op een manier van: nou, dit gaat 'm niet worden." Jeroen bleek niet enkel een troostpleister te zijn om de wonden van de scheiding te likken. Hoewel het begin van hun relatie de schoonheidsprijs niet verdient, is Linda na dertien jaar nog steeds gelukkig met de componist. 

"Ik was aan het overleven", blikt de presentatrice terug op de periode vlak na de breuk. Als ze met Jeroen was, voelde ze zich weer even goed. "Het moet voor Sander heel pijnlijk zijn geweest. (...) Zelfs de hond. Die wordt ineens uitgelaten door een andere man."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Linda de Mol blijft altijd welkom bij RTL'