Beeld © ANP

Hans Klok is terug in Nederland en hoopt op tv-werk

20 november 2020 23:41

Hans Klok (51) blijft het komende jaar in Nederland. De illusionist denkt in zijn thuisland sneller aan werk te komen nu zijn eigen show in Las Vegas door de coronacrisis niet opgevoerd kan worden.

"Ik heb mezelf wel een beetje in de etalage gezet"

"Ik besloot terug te keren omdat ik hier nu eenmaal een grote naam heb. Ik heb hier, en ook in Duitsland, meer kans om sneller weer op te treden", zei Hans in het praatprogramma Op1 op NPO 1. Hij grapte vervolgens dat hij min of meer een baan zoekt. De illusionist hoopt onder meer op wat tv-werk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hans Klok rouwt: 'Mijn verdriet is niet te beschrijven'

"Ik heb mezelf wel een beetje in de etalage gezet. Ik zou ook jurylid kunnen zijn bij Holland's Got Talent", zo gaf hij als voorbeeld. "Ik weet natuurlijk alles van variété. Dat soort dingen zoek ik nu: een beetje tv-werk." Volgens Hans zijn er "meerdere dingen gaande".

Hans benadrukte dat het nog altijd een voorlopige terugkeer is uit Amerika. Zijn investeerder Marcel Boekhoorn blijft hem steun als hij weer terug wil. Het was de bedoeling dat hij tien jaar lang in Vegas zou blijven, waar hij zes shows per week zou geven in hotel Excalibur. 

Voor Hans waren eerder dit jaar de druiven extra zuur omdat hij net publiciteit begon te krijgen op de Amerikaanse televisie. Zo was hij op 13 maart, twee dagen voor alle theaters dicht gingen, te gast in de talkshow van Ellen DeGeneres. Dat beviel zo goed, dat hij direct kreeg te horen dat hij vaker terug mocht keren.

"Het hele optreden duurde vijf minuten maar we kregen meteen een vrijbrief van: 'als je nog een leuke act hebt...' Ik wilde heel graag met Ellen zelf een act doen. Ik had al helemaal bedacht dat ik een soort huis-magician kon worden van Ellen DeGeneres."

RTL Boulevard sprak met Hans, vlak voor zijn terugkeer naar Nederland. Hieronder zie je het hele gesprek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Assistente Hans Klok op 43-jarige leeftijd overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!