Beeld © ANP

Sia bijt van zich af na woedende reacties op trailer nieuwe film

21 november 2020 12:28

Zangeres Sia heeft vrijdag behoorlijk wat frustraties gedeeld op Twitter na commentaar op haar nieuwe film 'Music', die in februari uitkomt. De zangeres veroorzaakte ophef toen donderdag de trailer van de film uitkwam.

"Dit is onacceptabel en er zijn geen excuses"

De film, waarvan het scenario geschreven en bedacht is door de zangeres, gaat over de relatie tussen een verslaafde drugsdealer, gespeeld door Kate Hudson, en haar autistische halfzusje, gespeeld door Maddie Ziegler. Na het zien van de trailer hadden veel fans commentaar op het feit dat Sia geen autistische actrice had gecast om de rol van het halfzusje te vervullen. "Dit is onacceptabel en er zijn geen excuses", schrijft een fan. "Het is heel erg kwetsend", twittert een ander.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Hofman ligt onder vuur door gedrag in BOOS: 'Ik was een lul'

Sia beet hard van zich af in verschillende tweets reagerend op het commentaar. "Ik heb geprobeerd om met een autistisch jong meisje te werken maar zij vond het vervelend en stressvol", verdedigt de zangeres zichzelf. "Ik heb drie jaar research gedaan, ik ben teleurgesteld. Waarom kijken jullie niet eerst mijn film voordat jullie oordelen?"

Music zou dit jaar nog in première gaan, maar werd door de coronacrisis uitgesteld tot februari 2021.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!