Beeld © Netflix

Netflix-serie The Crown ligt flink onder vuur

22 november 2020 15:28

Het vierde seizoen van de Netflix-serie 'The Crown' is een groot succes, maar ligt ook flink onder vuur. Verschillende Britse politici, royaltydeskundige en zelfs een goede vriendin van prins Charles (72) trekken aan de bel. Volgens 'The Daily Mail' is namelijk onduidelijk wat nou echt is en wat niet.

"Ik ben bang dat kijkers zullen vergeten dat dit fictie is"

Onder de klagende Britten bevinden zich onder andere Lady Glenconner, voormalig hofdame van prinses Margaret én een goede vriendin van prins Charles. Ook Julian Fellowes, regisseur van Downton Abbey wil dat Netflix duidelijker laat weten dat het om een fictieve serie gaat. "Er moet in een disclaimer duidelijk gemaakt worden dat dit niet de realiteit is. Sommige scènes zijn verdraaid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Diana-actrice tóch te zien in seizoen 5 van The Crown'

Lady Glenconner is zelf ook te zien in de serie, en ook zij stelt dat sommige scènes 'flagrante leugens' zijn. Ook de broer van prinses Diana is geen fan van de reeks. "Ik ben bang dat kijkers zullen vergeten dat dit fictie is", vertelde hij eerder in een interview.

In dit vierde seizoen van The Crown gaat het onder andere over prinses Diana en diens relatie met prins Charles. In de serie wordt ook verteld dat prins Charles een affaire zou hebben tijdens zijn huwelijk met Camilla Parker Bowles, maar dit is niet waar. De twee hebben in werkelijkheid jarenlang geen contact gehad.

RTL Boulevard sprak onlangs met de cast van de populaire Netflix-serie, dat zie je hieronder.

Castleden The Crown dolenthousiast over vierde seizoen

04:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!