Beeld © ANP

Taylor Swift uitgeroepen tot artiest van het jaar bij AMA's

23 november 2020 05:29

Tijdens de uitreiking van de American Music Awards is Taylor Swift (30) zondagavond uitgeroepen tot artiest van het jaar. Ze versloeg daarmee Justin Bieber, Post Malone, Roddy Ricch en The Weeknd.

De 30-jarige won ook in de categorie beste vrouwelijke pop/rock-artiest én ontvangt het beeldje voor beste muziekvideo, voor haar clip bij de single Cardigan. Bij de mannelijke tegenhanger van de prijs voor beste pop/rock-artiest ging de winst naar Justin Bieber. Nicki Minaj en Juice Wrld kwamen als winnaar uit de bus bij de prijzen voor beste rap- en hiphop-artiesten.

Taylor moest Harry Styles voor zich dulden bij de prijzen voor beste pop/rock-album van het jaar, de voormalig One Direction-zanger won die award voor zijn plaat Fine Line. In de liedjescategorieën gingen de prijzen naar Dua Lipa voor Don't Start Now (pop/rock), Cardi B en Megan Thee Stallion voor WAP (rap/hiphop), Dan+Shay en Justin Bieber voor 10,000 Hours (country) en The Weeknd voor Heartless (soul/r&b).

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Taylor Swift boos dat haar muziekrechten weer zijn verkocht

The Weeknd mocht ook een beeldje in ontvangst nemen voor beste mannelijke artiest in de categorie soul en r&b. Bij de vrouwen ging die prijs naar Doja Cat, die ook de award voor beste nieuwkomer won.

De awardshow vond plaats in Los Angeles, voor een beperkt publiek dat was toegelaten op het balkon van het Microsoft Theatre. Een aantal artiesten, onder wie The Weeknd en Justin Bieber, kwam de prijzen zelf ophalen, terwijl anderen hun awards accepteerden met een videospeech.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!