Dave Chappelle Beeld © Getty Images

Show Dave Chappelle op zijn verzoek van Netflix verwijderd

25 november 2020 01:49

Netflix heeft dinsdag 'Chappelle's Show' verwijderd uit het Amerikaanse aanbod. De streamingservice ging in op een verzoek daartoe van maker Dave Chappelle (47) zelf.

"Als je die show streamt, dan handel je in gestolen goederen"

De komiek maakte het programma voor Comedy Central, dat de sketchshow vanaf 2003 twee volledige seizoenen uitzond. Tijdens de opnames van de derde reeks stapte hij met ruzie op, waarna de zender nog drie afleveringen maakte van niet eerder uitgezonden sketches.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Dave Chappelle's shows afgezegd vanwege corona

In een video op Instagram liet de comedian dinsdag weten dat hij nooit betaald is voor de show, omdat hij met zijn vertrek zijn contract had verbroken. Hij vergeleek het streamen van Chappelle's Show daardoor met heling: "Ze hebben de show van me gestolen, ze hebben 'm gewoon afgepakt. Als je die show streamt, dan handel je in gestolen goederen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Ruffalo speelt vader Ryan Reynolds in nieuwe Netflix-film

Dave vertelt dat hij zijn ongenoegen duidelijk heeft gemaakt bij Netflix, waar hij een contract heeft voor vijf stand-upspecials. "Netflix was het met me eens en heeft de show van het platform gehaald, gewoon zodat ik me daar beter over voelde." Hij prijst de streamingservice, die volgens hem 'meer heeft gedaan dan je van een zakenrelatie zou verwachten'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Chappelle haalt uit naar Michael Jackson-beschuldigers

Chappelle's Show was sinds 1 november op Netflix te zien in de VS. De serie is ook onderdeel van het aanbod van HBO Max en nog altijd te zien op Comedy Central en via de streamingservice van moederbedrijf Viacom, CBS All Access. Op die andere platformen is het programma wel nog te bekijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!