Elena Beeld © Instagram @elenatsagkrinou_official

Cyprus heeft nieuwe kandidaat voor songfestival gevonden

25 november 2020 09:27

Elena Tsagkrinou (26) gaat volgend jaar namens Cyprus naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De zangeres doet mee met het nummer 'El Diablo', zo heeft de verantwoordelijke omroep 'CyBC' woensdag bekendgemaakt.

Cyprus is het eerste land dat een nieuwe artiest heeft geselecteerd en ook het eerste land dat de titel van het liedje heeft gepresenteerd. Negentien van de 41 deelnemende landen kondigden eerder al aan nog een keer dezelfde artiest af te vaardigen die eigenlijk dit jaar zou meedoen. Het songfestival ging echter niet door vanwege de coronacrisis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy behoudt 23e startpositie in songfestivalfinale

De 26-jarige Tsagkrinou is op Cyprus en in Griekenland geen onbekende. De geboren Griekse brak door dankzij haar deelname aan Greece Got Talent, was daarna jarenlang de leadzangeres van de band Otherview en wist vervolgens een solocarrière op te bouwen. Ze presenteert inmiddels ook verschillende tv-programma's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zelfde 41 landen doen mee aan Eurovisiesongfestival in 2021

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats tussen 18 en 22 mei in Rotterdam Ahoy. Cyprus doet in 2021 voor de 37e keer mee en heeft het record in handen van meeste deelnames zonder winst. In 2018 kwam het eiland dichtbij met een tweede plaats voor Eleni Foureira.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!