Beeld © RTL

Jamai tot tranen geroerd door Tirzah in Over Winnaars

25 november 2020 21:20

Jamai Loman (34) bezocht in 'Over Winnaars' de 30-jarige Tirzah. In 2016 ging de destijds net afgestudeerde Tirzah op wintersport waar het op de laatste dag vreselijk fout ging. Na een val brak ze haar rug op drie plekken en haar leven hing aan een zijden draadje. Jamai wil maar een ding en dat is dat ze weer gaat dansen op een hele bijzondere locatie.

"Het duurde een kwartier voordat er iemand voorbijkwam"

Tirzah wordt door Jamai verrast terwijl ze net op een terrasje zit. Ze is momenteel gebonden aan een rolstoel door het noodlottige ongeval. "Ik heb een ongeluk gehad en toen heb ik mijn rug op drie plekken gebroken. Ik ben vanaf mijn middel verlamd", vertelt ze. "De eerste dag ging het allemaal prima, maar de tweede dag ging het mis. Ik denk dat ik op een vlakte met ijs kwam en toen ben ik de controle verloren en op mijn rug gevallen. (…) Ik was alleen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afschuwelijk verhaal van Thomas in Over Winnaars raakt

"Het duurde een kwartier voordat er iemand voorbijkwam. Die wilde mij optillen, maar ik had alles al gebroken. Mijn longen waren geklapt en ribben gebroken", vervolgt ze. "En toen dacht ik: dit is het. Ik zag de hemel en de zon en dacht, ga maar. De man gaf me een tik in het gezicht en zei dat ik bij moest blijven. Anders had ik het idee dat het was afgelopen."

Tirzah werd geopereerd en kreeg achttien pinnen in haar rug. "De chirurg kwam naar mij toe en zei: 'Ik weet niet hoe je het overleefd hebt. Ik dacht dat je doodging'." Na een maand wordt duidelijk dat Tirzah nooit meer kon lopen. Maar dat weerhoudt Jamai er niet van om haar te laten dansen. En dat wil hij doen in theater aan het vrijthof in Maastricht.

Daarvoor moet er wel flink geoefend worden. Na maanden van hard trainen straalt Tirhza uiteindelijk op het podium. Na afloop vangt Jamai haar op en vertelt haar dan ook dat hij het niet droog heeft gehouden.

Over Winnaars is elke woensdagavond om 21:20 uur te zien op RTL 4. Eerder gaf Jamai Marleen al haar droomreis, dat zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marleen deelt haar indrukwekkende verhaal in Over Winnaars

Jamai geeft Marleen de droomreis van haar leven in Over Winnaars

00:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!