Beeld © ANP

Shima Kaes onderneemt juridische stappen tegen ex Johnny

27 november 2020 14:31

Shima Kaes gaat juridische stappen ondernemen tegen haar ex Johnny de Mol (41), in Nederland, Spanje en Mexico. Dat heeft haar juridisch adviseur zojuist bekendgemaakt. Eerder deze week werd bekend dat Johnny en zijn vader John de Mol al aangifte hebben gedaan van poging tot chantage. "Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren."

"Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren"

Karim Aachboun, een van de juridisch adviseurs van Shima, schrijft in een verklaring het volgende: "Wij merken op dat onze cliënte de ex-verloofde was van de heer Johnny de Mol en dat cliënte zich over deze kwestie nimmer richting de media heeft uitgelaten uit piëteit voor de familie. Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Johnny de Mol bedreigd en gechanteerd door ex'

Reden voor alle ophef is het boek De Mol: De machtigste mediafamilie van Mark Koster. Hierin zou Shima haar ex-verloofde van mishandeling beschuldigen. Volgens Karim Aachboun heeft Shima echter niet meegewerkt aan het boek. "Onze cliënte Shima Kaes en ondergetekenden hebben niet aan dit boek meegewerkt. Integendeel, we hebben de heer Koster vóór zijn boek kenbaar gemaakt een kort geding tegen hem te starten wegens zijn aankondiging om op korte termijn belastende privé-informatie (van mijn cliënte) te willen publiceren."

Vader en zoon De Mol hebben eerder deze week aangifte gedaan wegens afdreiging. Twee juridisch adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny's moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was 'aantoonbaar bewijsmateriaal' aan hen over te dragen in ruil voor een financiële schikking. Daarbij zou de indruk zijn gewekt dat het imago van Johnny beschadigd zou worden als de familie niet betaalt, meent hun advocaat Peter Plasman. De advocaat van de familie noemt die actie in De Telegraaf 'een doorzichtige en ranzige poging om de familie De Mol geld af te troggelen'.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bridget herkent zich niet in explosieve relatie Johnny de Mol

Alles over dit opvallende boek zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!