Beeld © ANP

Imanuelle Grives kwam tot rust in de gevangenis

27 november 2020 17:38

Imanuelle Grives heeft geen makkelijke jaren achter de rug. De actrice worstelde met zichzelf, was onzeker over haar carrière en ging steeds meer drugs gebruiken. Vorig jaar werd Imanuelle in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat ze drugs had gedeald op festival Tomorrowland. In de cel werd Imanuelle met zichzelf geconfronteerd, maar kwam ze ook tot rust.

"Ik was niet tevreden met waar ik stond"

"In de anderhalf jaar voordat ik werd gearresteerd op festival Tomorrowland in België botste ik regelmatig met mezelf. Ik werkte veel, rustte weinig en vroeg me steeds vaker af wat de zin van het leven was", blikt de actrice terug in AD Magazine. "Ik was niet tevreden met waar ik stond, minder blij met mezelf. Ik werd langzaam ook steeds onzekerder over mijn carrière. Voor sommige audities werd ik niet gevraagd en ik kreeg een paar keer rollen waarvoor ik niet geknipt leek. Dat vrat aan me."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle Grives: 'Iedereen maakt hele heftige dingen mee'

Op een feestje tijdens Koningsdag in Amsterdam ging het mis. Imanuelle zat niet goed in haar vel en had paniek- en angstaanvallen. "Ik begon meer pillen te slikken om angsten tegen te gaan, maar het hielp niet. De rem was eraf. Op Koningsdag kon ik de negatieve gedachten helemaal niet meer tot staan brengen. Om die gevoelens te bestrijden nam ik tijdens een feestje steeds meer drugs, met als gevolg dat ik mijn bewustzijn verloor. Het liep op het nippertje goed af, al werd ik bang voor mezelf omdat ik de controle was kwijtgeraakt."

Aan haar omgeving liet de actrice niet merken dat het slecht met haar ging. "Had ik maar duidelijker om hulp gevraagd. Dat is ook wat ik tegen anderen wil zeggen: vraag hulp! Probeer het niet in je eentje op te lossen. Maar dat deed ik dus niet, ik trok me terug in mezelf."

Imanuelle zocht naar kicks en werd met een grote hoeveelheid drugs opgepakt op het festival. "In de cel werd ik keihard met mezelf geconfronteerd. Wat had ik gedaan? Hoe had dit zover kunnen komen? Het was er heftig. Voor ik werd gearresteerd was ik maanden bezig met klagen. Ben ik wel beroemd genoeg? Heb ik genoeg volgers op Instagram? Ik voelde me niet gezien en niet gehoord. Achter de tralies kreeg ik een lesje in nederigheid. Was dit wat ik voor mezelf wenste? Ik was zo bezig geweest met erkenning en ego dat ik mezelf in deze situatie had gewerkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Imanuelle Grives over heftigste periode uit haar leven

De actrice omschrijft de gevangenis als een gestructureerde plek. "Weg van alle druk, van alle mensen die naar me keken. Ik kwam er tot rust. De eerste dagen sliep ik alleen maar, ik was zó moe." Over haar ervaringen schreef ze, ook aangespoord door de vele reacties op haar interview met Eva Jinek eerder dit jaar, samen met journalist Anton Slotboom een boek. "Het afgelopen jaar heeft me wakker geschud. Ik was in de gevan­genis al begonnen met schrijven, en die reacties na Jinek gaven het laatste zetje. Ik besloot: als er maar één iemand is die zich erin kan herkennen, is het toch ergens goed voor geweest."
 

Imanuelle deed eerder in Jinek al haar verhaal. 

'Imanuelle Grives heeft psychische hulp nodig'

06:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!