Beeld © Getty Images

Rita Ora staat achter vrouwen met een 'boss attitude'

29 november 2020 12:03

Rita Ora (30) zet zich keihard in voor gelijke rechten voor vrouwen. Dat vertelt de Britse zangeres in een interview met het Duitse blad 'Numéro Berlin'.

"Gendergelijkheid is iets waar ik achter sta"

"Wij vrouwen vechten iedere dag voor gelijke betaling, gelijke stem, om niet beoordeeld te worden en om onze vrouwelijkheid te uiten op een manier die niet onze kracht ondermijnt", zegt Rita. "Gendergelijkheid is iets waar ik achter sta."

De zangeres zegt dat het haar zeer aan het hart gaat. "Ik ben voor gelijke rechten, voor vrijheid van meningsuiting en ik sta achter vrouwen die een 'boss attitude' hebben."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Rita Ora slaat handen ineen met Lewis Capaldi

Afgelopen donderdag vierde Rita, die in 2012 doorbrak met de single Hot Right Now, haar dertigste verjaardag. Tussendoor terugblikkend op haar carrière zegt ze trots te zijn op het feit dat ze dat überhaupt kan doen. "Dat ik hier nog ben en geweldige foto's kan maken en tien jaar later over mijn carrière kan praten, dat is hét belangrijkste moment. Ik denk dat dat een grote mijlpaal is voor artiesten. Dat ik dat vol kan houden en aan het volgende hoofdstuk van mijn leven kan beginnen is echt geweldig."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!