La Casa de Papel Beeld © Netflix

Netflix-hit La casa de papel gaat naar Korea

01 december 2020 11:27

Netflix komt met een Koreaanse versie van de populaire Spaanse serie 'La casa de papel'. De streamingdienst verwacht dat de vertrouwde verhaallijn met deze productie een nieuw leven krijgt en het materiaal opnieuw een wereldwijd publiek zal bereiken. 

"Ik vind het daarom fantastisch dat de Koreaanse makers La casa de papel aantrekkelijk vinden om een bewerking van te maken"

De bijzondere bewerking van La casa de papel speelt zich af op het Koreaanse schiereiland en wordt geregisseerd door Kim Hong-sun, bekend van tv-drama's als The GuestVoice en Black. Ryu Yong-jae en zijn team, die onder meer de Netflix original serie My Holo Love en tvN-serie Psychopath Diary op hun naam hebben staan, zijn de scenarioschrijvers van de serie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Regisseur La Casa de Papel: 'Vijfde seizoen wordt episch'

"Koreaanse makers hebben jarenlang hun eigen taal en audiovisuele cultuur ontwikkeld. Net als onze serie zijn ze erin geslaagd culturele grenzen te overschrijden en bekend te worden bij duizenden kijkers, vooral jongeren, over de hele wereld", vertelt producent Alex Pina. "Ik vind het daarom fantastisch dat de Koreaanse makers La casa de papel aantrekkelijk vinden om een bewerking van te maken. Het feit dat de serie zich afspeelt op het Koreaanse schiereiland is bovendien een mijlpaal waar ik erg blij mee ben."

Het vijfde seizoen van La casa de papel is binnenkort te zien bij Netflix. Bekijk de trailer alvast hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Nieuwe hitserie van La Casa de Papel-makers nú online

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!