Beeld © ANP

'Dolly Parton had presidentiële medaille moeten krijgen'

02 december 2020 04:04

Barack Obama (59), de voormalig president van de Verenigde Staten, heeft er ontzettend veel spijt van dat hij Dolly Parton (74) niet heeft geëerd met de Presidential Medal of Freedom tijdens zijn ambtstermijn. Dit liet hij weten in een interview met Stephen Colbert tijdens diens late night show.

"Ze verdient deze onderscheiding"

Parton kwam onlangs in het nieuws nadat bekend werd dat ze een miljoen dollar had gedoneerd om wetenschappers te steunen met de ontwikkeling van een coronavaccin. Obama trok het boetekleed aan en zei: "Het is echt een schande dat deze vrouw nog niet geëerd is. Heel eerlijk gezegd dacht ik dat ze allang de presidentiële medaille had gekregen, omdat ze al jarenlang ontzettend veel doet aan liefdadigheid. Maar ik had het mis."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Playboy ziet cover met Dolly Parton wel zitten

Obama liet weten het hier niet bij te laten zitten. "Ze verdient deze onderscheiding. En daarom zal ik Joe Biden bellen om daar werk van te maken." Biden, die 8 jaar lang vice-president was ten tijde van Obama's presidentschap, is nu zelf verkozen tot Amerika's 46e president. Hij wordt op 20 januari 2021 geïnaugureerd in Washington DC.

Dolly Parton vertelde eerder aan RTL Boulevard over haar wens om weer in de Playboy te staan. Hieronder zie je er alles over.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!