Chyler Leigh, Eric Dane en Katherine Heigl in 'Grey's Anatomy' Beeld © ABC/Getty Images

'Deze artsen maken ook rentree in Grey's Anatomy'

06 december 2020 11:11

De terugkeer van Patrick Dempsey (54) in 'Grey's Anatomy' kwam als een grote schok voor de fans. Nu ook T.R. Knight (47) zijn rentree heeft gemaakt, wordt er druk gespeculeerd welke oudgedienden nog meer naast Ellen Pompeo (51) in haar koortsdromen verschijnen. Entertainmentdeskundige en 'Grey's Anatomy'-superfan Eric de Munck (37) kijkt in zijn glazen bol om te zien wie er op het dienstrooster van het Grey Sloan Memorial Hospital staat.

"Dat zou pas écht een stunt zijn"

Het coronavirus slaat hard om zich heen in Grey's Anatomy. Meredith is ook geveld door de ziekte en waant zich in een droomwereld. De kijkers zien haar telkens weer op een strand, maar iets klopt er niet. Het speelt zich af in haar onderbewustzijn, waar ze haar overleden echtgenoot Derek tegenkomt. Niet alleen hij is erbij, ook haar overleden beste vriend George O'Malley komt buurten.

"Het zijn tot nu toe steeds de acteurs van het eerste uur die zijn teruggekeerd, die vanaf de eerste afleveringen te zien waren dus", laat Grey's-liefhebber Eric weten. "Derek en George zijn dus logische keuzes, maar ook echt opvallend. Patrick Dempsey is met gillende ruzie één seizoen eerder dan zijn contract stopte vertrokken en T.R. Knight ging weg vanwege kritiek op de ontwikkeling van zijn personage. Dat Shonda Rhimes (de bedenker van de show, red.) ze nu allebei heeft terug laten komen, laat zien dat ze alles vergeten en vergeven hebben." Maar welke andere overleden artsen komen op bezoek bij Meredith? Dit zijn de vijf beste gokjes. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Nóg een oude bekende duikt op in Grey's Anatomy

Chyler Leigh als Lexie Grey in 'Grey's Anatomy'

1. Lexie Grey

Een van de aangrijpendste afleveringen van Grey's Anatomy is wanneer Lexie omkomt na een vliegtuigongeluk. Merediths halfzusje was een zeer geliefd personage, maar moest het veld ruimen in het achtste seizoen van de serie. "Meredith had een onwijs goede band met Lexie en de manier waarop ze uit de serie vertrok zorgde voor een vrij abrupt einde van het personage", legt Eric uit. "Er valt dus genoeg te bespreken tussen die twee om er een mooi einde aan te breien."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Addison gaat in op reünie Meredith en Derek in Grey's Anatomy

Eric Dane als Mark Sloan in 'Grey's Anatomy'

2. Mark Sloan 

Als Lexie terugkomt, kan haar grote liefde Mark Sloan natuurlijk niet uitblijven. De plastisch chirurg ging in dezelfde aflevering dood én was de beste vriend van Derek. De hele bende weer bij elkaar krijgen lijkt een droom voor iedere Grey's Anatomy-fan. "Mark Sloan is onwijs verwikkeld in de geschiedenis van het programma. Zat er niet vanaf het begin in, maar wel vlak daarna", verklaart Eric. "Zijn dood was zo intens en heftig, dat ze zelfs het ziekenhuis naar hem vernoemd hebben. Voor 'nieuwe' kijkers zou een stukje geschiedenis dus ook een mooie opfrisser zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hevige bonje tussen Grey's Anatomy-acteurs laait weer op

Katherine Heigl als Izzie Stevens in 'Grey's Anatomy'

3. Izzie Stevens 

"Dat zou pas écht een stunt zijn", grapt Eric. Izzie verliet de serie in seizoen 6, maar niet omdat ze het loodje had gelegd. Toen ze per ongeluk een verkeerde hoeveelheid medicijnen toediende bij een patiënt werd ze ontslagen. Toch zou ze op het strand kunnen verschijnen, denkt Eric. "De kans bestaat dat ze off-screen overleden is", legt hij uit. Izzie kreeg in de show een hersentumor, wat haar bijna fataal werd. Het zou dus zomaar kunnen dat ze inmiddels niet meer in leven is.

"Katherine Heigl heeft zelf aangegeven dat ze wel zou willen terugkeren, maar ze heeft ooit een Emmy-nominatie teruggegeven omdat ze niet tevreden was met het script van Izzie dat seizoen", gaat Eric verder. "Ze had bloedbonje met Shonda en is op beeld nooit gestorven. Technisch gezien voldoet ze niet aan de eisen, maar het zou wel echt het spectaculairst zijn. Zie ik niet zo snel gebeuren, maar door de comeback van McDreamy hebben we gezien dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Dempsey vindt terugkeer in Grey's Anatomy heerlijk

Kate Burton als Ellis Grey in 'Grey's Anatomy'

4. Ellis Grey

Hoewel ze nooit een grote rol heeft gespeeld in de serie, is Merediths moeder een belangrijk personage geweest. Door Ellis is Meredith namelijk medicijnen gaan studeren. Bovendien wilde haar dochter tot een oplossing voor alzheimer komen door middel van haar dagboeken.

"Ellis is na haar dood al vaker teruggekeerd als geestverschijning en is - ondanks de slechte band tussen Meredith en haar - wel echt een voorbeeld voor Meredith", aldus Eric. "Ze ziet veel in haar terug en is uiteindelijk de reden geweest dat ze in het ziekenhuis wilde werken. Ik zou het wel mooi vinden om nog eens een helder gesprek met haar moeder te zien." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patrick Dempsey verrast Grey's Anatomy-fans met comeback

Jeff Perry als Thatcher Grey in 'Grey's Anatomy'

5. Thatcher Grey

De vader-dochterband was ver te zoeken tussen Thatcher en Meredith, maar wie weet maakt hij nog wel een verschijning op het strand. Zijn tragische dood kwam als een verrassing voor de fans, die dat totaal niet zagen aankomen. Thatcher bleek kanker te hebben en nog maar een paar dagen te leven toen hij zijn dochter opzocht. "Meredith had een intens ingewikkelde relatie met haar vader. Ook hij stierf uiteindelijk terwijl nog niet alles goed was met Meredith", verklaart Eric. "Hij had ook jaren geen contact met haar en daarom zou het ook bij deze twee fijn zijn als ze nog één keer een normaal gesprek konden hebben en wellicht wat meer van hun geschiedenis te weten te komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Grey's Anatomy stopt na dit seizoen'

De geruchtenmolen zal nog wel even op volle toeren blijven draaien. Er wordt namelijk ook gefluisterd dat dit het laatste seizoen van Grey's Anatomy zou zijn. Daar denkt Eric anders over. "Feitelijk is daar nog niks over bekend", legt hij uit. "Ja, het contract van Ellen loopt af na dit seizoen, maar ze is ook een van de bestbetaalde actrices van dit moment en Grey’s haalt nu de hoogste kijkcijfers in vijf jaar." Zijn voorspelling is dus dat de zender ABC de stekker er niet snel uit zal trekken. 

In de video hieronder vertellen de acteurs over het huidige seizoen van Grey's Anatomy

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!