Katja Schuurman Beeld © Instagram @katjaschuurman

Katja Schuurman over helse bevalling: 'Kotsend van de pijn'

09 december 2020 11:42

Katja Schuurman (45) zit nog altijd op een roze wolk en is niet van plan er snel af te komen. Zelfs aan haar bevalling heeft ze (uiteindelijk) een goed gevoel overgehouden. In de podcast '#METZNALLEN' van Gwen van Poorten (31) vertelt de actrice over de bijzondere ervaring.

"Ik dacht alleen maar: trek haar er dan uit!"

Met de geboorte van Coco Loulou zag Katja op 8 augustus haar grootste wens in vervulling gaan. De actrice heeft met haar ex-man Thijs Römer al dochtertje Sammie, die geboren werd met behulp van een ruggenprik. Iets wat de trotse moeder deze keer absoluut niet wilde. Katja wilde de geboorte van haar dochtertje bewust meemaken en besloot de weeën thuis eerst op te vangen in bad. Eenmaal in het ziekenhuis zetten ze door in het water samen met Freek. Maar al snel werd ook dat ondraaglijk. "Het was zó heftig", doet Katja een boekje open. "Ik zat kotsend in bad van de pijn."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Katja Schuurman geniet van shopsessie in Amsterdam met dochters

"Het duurde uiteindelijk vijf uur, maar dat weet je niet. Ik dacht: als dit 24 uur duurt... dat is een hel. Al was het voor een paar uur ook best wel een hel. Ik dacht alleen maar: trek haar er dan uit!" Een morfinepomp werd voorgesteld, wat de presentatrice accepteerde. Maar een ruggenprik bleef ze weigeren. "Ik wilde geen ruggenprik, want dan kon ik niet persen", legt Katja uit. 

Uiteindelijk kon Katja weer de rust vinden en besloot haar dochtertje in haar armen te visualiseren. "Toen was ze er binnen twee weeën uit", aldus Katja. "En ik kan nu nog voelen dat ze er uitging en dat had ik bij Sammie niet (...) Dat is echt een kick."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman verwijdert boze posts over corona-maatregelen

Haar man Freek is tijdens de bevalling geen seconde van haar zijde geweken en knipte de navelstreng door. Katja: "Ik ben zo'n blije Muppet met die baby (...) Soms krijg ik gewoon geen adem... omdat ze dan naar me lacht."

De korte nachten zijn voor haar bijzaak. "Je weet dat het erbij hoort", vertelt ze in de podcast. Fijn is anders, maar gelukkig heeft ze tijdens haar zwangerschap genoeg geluierd. Door het coronavirus gingen veel van haar projecten niet door en kwam Katja noodgedwongen thuis ze zitten. "Ik vond het wel een cadeautje. Natuurlijk corona niet, maar dat ik niets hoefde wel. Ik zat lekker in mijn tuintje in het zonnetje een baby te bakken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!