Shima Kaes en Johnny de Mol Beeld © ANP

Ex-verloofde Johnny de Mol trekt kort geding tegen schrijver in

09 december 2020 20:50

Het kort geding dat werd aangespannen door Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol, tegen journalist Mark Koster gaat niet door. De zaak zou donderdag dienen, maar de twee hebben een overeenkomst gesloten. Dat bevestigt Shima's juridisch adviseur Karim Aachboun aan RTL Boulevard.

"We hebben toegezegd de foto’s met verwondingen erop niet te zullen verspreiden en ook de tape niet"

Shima had het kort geding aangespannen omdat Mark zei privé-opnames in zijn bezit te hebben en die naar buiten zou willen brengen. Het zou volgens hem gaan om een telefoongesprek tussen Shima en Johnny de Mol en foto's waarop verwondingen te zien zijn die door haar ex-verloofde zouden zijn aangebracht.

"Onder druk van een kort geding heeft de heer Mark Koster, op advies van zijn advocaat, inmiddels de handdoek in de ring gegooid. Mijn cliënte, mevrouw Shima Kaes, heeft met de heer Koster een vaststellingsovereenkomst (met een boetebeding) gesloten", aldus Shima's juridisch adviseur. "Dit houdt in dat de heer Koster duizenden euro’s als boete moet betalen als hij de privé foto’s en geluidsopname van mijn cliënte gaat verspreiden of publiceren. Cliënte is met deze uitkomst tevreden en om die reden is het kort geding inmiddels ingetrokken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Johnny de Mol heeft kerstklus te pakken: gaat voorlezen

Mark, die onlangs het boek De Mol: De machtigste mediafamilie van Nederland uitbracht, heeft laten weten niet van plan te zijn de opnames naar buiten te brengen. "We hebben toegezegd de foto’s met verwondingen erop niet te zullen verspreiden en ook de tape niet. Maar we behouden het recht dat wel te doen als we juridisch gedaagd worden", zegt hij in het AD.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!