André van Duin en de Amsterdamse burgemeester Halsema bij ambulancemedewerker Jurian. Beeld © ANP

André van Duin eert ambulancemedewerker voor inzet

10 december 2020 15:06

Komiek André van Duin (73) heeft samen met de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (54) een ambulancemedewerker geëerd voor zijn inzet in deze coronatijd. Dit moment vormde het begin van de campagne 'Hou van je held', waarbij de hoofdstad hulpverleners en andere helden in het zonnetje zet. Ambulancemedewerker Jurian kreeg het eerste speldje overhandigd bij de ambulancepost van Ambulance Amsterdam op de locatie van ziekenhuis OLVG West.

"Ik ben vaker bij het OLVG West geweest de afgelopen maanden en bij andere zorginstellingen, van de intensive care tot revalidatie, en gezien hoe hard en gedreven ze daar werken"

"Ik ben vaker bij het OLVG West geweest de afgelopen maanden en bij andere zorginstellingen, van de intensive care tot revalidatie, en gezien hoe hard en gedreven ze daar werken", zei Halsema. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan alle Amsterdammers zich te gedragen rond de jaarwisseling en zich aan de coronaregels te houden. "De mensen in de zorg, de agenten, handhavers, de bus- en tramchauffeurs en al die anderen hebben ook een fijne jaarwisseling verdiend. Het laatste wat we willen is dat hun verloven door ons gedrag moeten worden ingetrokken."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

André van Duin plaatst artikel voor overleden Corrie van Gorp

De speldjes van Hou van je held kunnen worden aangevraagd op de website wijamsterdam.nl. Niet alleen ziekenhuismedewerkers komen ervoor in aanmerking. Ook vakkenvullers, iemand die zich bekommert om eenzame buurtgenoten of een leraar die zich in deze moeilijke maanden extra inzet voor zijn of haar leerlingen kan er een krijgen.

Naast de burgemeester zullen ook andere collegeleden en stadsdeelbestuurders de komende tijd speldjes gaan uitreiken aan hulpverleners in de stad, aan vrijwilligers die zich inzetten voor hun buurt, aan wijkagenten, verplegers, handhavers, brandweermannen, of gewoon aan iemand die kookt voor zijn buren. Wie steek jij een hart onder de riem en welke held gun jij een speld? Vraag een (gratis) speldje aan voor jouw held op www.wijamsterdam.nl.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!