André van Duin Beeld © ANP

André van Duin: 'Ik probeer gelukkig te zijn'

12 december 2020 10:32

André van Duin (73) heeft bijna een jaar na het overlijden van zijn man Martin nog steeds moeilijke momenten, maar de presentator probeert niet te lang te blijven hangen in het verdriet. "Ik probeer gelukkig te zijn alleen", zegt hij in 'Telegraaf'-bijlage 'Vrouw'.

"Ik word gedwongen teruggeworpen op mezelf en ik kom erachter dat ik dat wel prettig vind"

Dat is een hele ommezwaai na al die jaren met Martin, gaat André verder. "Hij regelde namelijk alles voor me. Ik had bij wijze van spreken nooit een sleutel of geld in mijn zak, daar zorgde hij voor. Dat ik nu alles zelf moet regelen geeft overigens best veel afleiding. Ik word gedwongen teruggeworpen op mezelf en ik kom erachter dat ik dat wel prettig vind. Er is wel iemand die mijn huis schoonmaakt, maar koken en zo doe ik nu zelf. Maar zo leuk als het ooit was, wordt het simpelweg niet meer zonder Martin."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin staat stil bij het overlijden van Corrie van Gorp

André houdt zijn verdriet ook vooral voor zichzelf. "Ik vind dat een ander daar niet zo veel mee te maken heeft of hoeft te hebben. Die wil ik daar niet mee opzadelen. Ik heb het idee dat daar geen tijd voor is in dit leven. Daarnaast heb ik zelf ook niet altijd zin om het steeds allemaal uit te leggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André van Duin over verlies Martin: 'Je moet ermee leren leven'

De 73-jarige presentator, eind deze maand weer te zien in Heel Holland Bakt, is ondertussen nog steeds bezig met het opnemen van een nieuw album met daarop liedjes van Charles Aznavour. "Doordat Martin overleed, had ik dat wat uitgesteld, maar ik duik straks mijn studiootje weer in om eraan te werken. Ik zie wel wanneer het klaar is. Het heeft geen haast en ik vind het leuk om te doen."