Monica Geuze Beeld © ANP

Monica Geuze deelt details over inbraak tijdens vakantie

15 december 2020 14:55

Nadat haar geplande vakantie naar Curaçao in het water viel en ze de ontspanning in een luxe hotel in Amsterdam opzocht, kwam Monica Geuze (25) van een koude kermis thuis. Ze liet via social media weten dat er bij haar ingebroken was. In haar vlog vertelt ze daar nu meer over.

Tijdens de hotelovernachting werden Monica en Robbert om een uur of vijf 's nachts wakker gebeld. "Eerst dacht ik nog: is er iets fout gegaan? Moeten we uitchecken?" begint Monica haar verhaal. "Toen zag ik de tijd en dacht ik: dit is niet goed." Het was zeker niet goed. De moeder van Robbert probeerde hen te bereiken. "Een hartverzakking krijg je dan", vertelt Monica.

Robbert: "Ik belde haar en toen zei ze dat er contact met haar was opgenomen vanuit de politie in Vinkeveen." De buurman hoorde een vreemd geluid vanuit Monica's woning komen en zag inbraaksporen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze slachtoffer van inbraak: 'Walgelijk'

Monica vertelt dat ze dacht dat ze een mental breakdown kreeg. "Aan de telefoon zeiden ze dat ze een uur binnen waren geweest. Ik dacht: mijn hele huis en álles ligt overhoop. Je bent dan zo machteloos." De voordeur was geforceerd, het glas bij de deur compleet vernield en ook binnen was het een bende. "Maar dat kon jij geweest zijn óf de inbreker", grapt Robbert nog.

"We hebben op de camerabeelden gezien hoe lang het heeft geduurd om binnen te komen, wat hen niet eens is gelukt. Een uur. Letterlijk." De inbrekers hebben alles geprobeerd. Ondanks de traumatische gebeurtenis, hebben de inbrekers dus geen Chanel en Hermès-tassen buit kunnen maken. Alles wat ook maar iets van waarde heeft, is inmiddels uit huis geplaatst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monica Geuze in tranen: 'Went niet om Zara-Lizzy te missen'