Beeld © ANP

'Aangifte poging tot doodslag tegen Johnny de Mol'

15 december 2020 22:29

Presentator en acteur Johnny de Mol (41) wordt door zijn ex-verloofde Shima Kaes beschuldigd van zware mishandeling en poging tot doodslag. Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Shima, bevestigt aan het 'AD' aangifte te hebben gedaan bij het Openbaar Ministerie namens zijn cliënte.

"Onder bescherming van Aachboun durf ik deze aangifte nu wel te doen"

Shima Kaes laat via haar adviseur per e-mail aan het AD weten: 'Ik kan bevestigen dat ik aangifte heb gedaan tegen mijn ex-verloofde Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag. Onder bescherming van Aachboun durf ik deze aangifte nu wel te doen.’

Volgens de aangifte zou het gaan om 'drie vermeende incidenten uit 2015 - in het Mexicaanse Tulum, in Amsterdam en op Ibiza - waarbij Johnny de Mol zijn toenmalige partner onder meer zou hebben geslagen, geschopt en gepoogd te wurgen. Naast onder meer foto’s waarop de verwondingen van Kaes zichtbaar zijn, is er een document waarin een huisarts spreekt van ‘fysiek geweld’, aldus het AD. "Angezien mijn cliënte, mevrouw Shima Kaes, over de Nederlandse nationaliteit beschikt, zijn in deze aangifte ook de strafbare feiten in Tulum en Ibiza meegenomen. Ik zal dan ook in overleg blijven met de Mexicaanse en Spaanse Justitiële autoriteiten", laat Aachboun weten.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

'Johnny de Mol bedreigd en gechanteerd door ex'

Johnny de Mols advocaat Peter Plasman verklaart in een reactie aan het AD: "Johnny de Mol neemt met verbazing kennis van deze verhalen, die hij ziet als de zoveelste ordinaire publiciteitsstunt van Aachboun. Van zware mishandeling is geen sprake geweest en poging doodslag is absurd, vooral na 6 jaar. Deze trial by media past helemaal in de chantage van de familie De Mol door dezelfde Aachboun.”

Reden voor alle ophef is het boek De Mol: De machtigste mediafamilie van Mark Koster. Hierin zou Shima haar ex-verloofde van mishandeling beschuldigen. Volgens Karim Aachboun heeft Shima echter niet meegewerkt aan het boek. "Onze cliënte Shima Kaes en ondergetekenden hebben niet aan dit boek meegewerkt. Integendeel, we hebben de heer Koster vóór zijn boek kenbaar gemaakt een kort geding tegen hem te starten wegens zijn aankondiging om op korte termijn belastende privé-informatie (van mijn cliënte) te willen publiceren", liet Aachboun eerder weten. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Johnny de Mol werd 'onheus bejegend' door Gordon

Twee juridisch adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny's moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was 'aantoonbaar bewijsmateriaal' aan hen over te dragen in ruil voor een financiële schikking. Daarbij zou de indruk zijn gewekt dat het imago van Johnny beschadigd zou worden als de familie niet betaalt, meent hun advocaat Peter Plasman. De advocaat van de familie noemde die actie in De Telegraaf 'een doorzichtige en ranzige poging om de familie De Mol geld af te troggelen'.

Alles over dit opvallende boek zie je hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!