Beeld © ANP

Gordon blikt terug op 2020: 'Het zag er niet goed uit'

16 december 2020 08:29

Gordon heeft geen makkelijk jaar achter de rug. De zanger moest zijn horecazaken sluiten vanwege de coronacrisis, raakte zelf besmet met het virus en werd in zijn huis bruut overvallen. "Ik dacht: wat ís dit? Ik geloof heilig in het universum en ik weet niet wat hij voor me in petto heeft, maar het zag er niet goed uit", blikt de zanger terug in 'Veronica Magazine'.

"De klap kwam niet veel later"

Gordon had na zijn verblijf in een afkickkliniek vorig jaar goede hoop voor 2020, maar alles liep anders. "Ik was een jaar clean toen corona uitbrak. De therapieën die ik kreeg, gingen ineens niet meer door. Iedereen dacht: dit duurt twee of drie weken, maar het werden maanden. Mijn bedrijven gingen door corona dicht, waardoor ik personeel moest ontslaan. Je kunt van tevoren niet verzinnen dat in één keer onderuit wordt gehaald waar je zes jaar lang aan hebt gewerkt. En dan was er ook nog de dagelijkse Oprah Winfrey-achtige show die ik met Patty Brard zou gaan doen. Daar ben ik al vijf jaar mee bezig, maar op het allerlaatste moment werd de stekker eruit getrokken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard zocht contact met Gordon na overval: gun je niemand

In september kreeg de zanger corona. "Toen dacht ik: het gaat beginnen, nu is het klaar. Maar er gebeurde niks! Ik zat elke dag met een thermometer in mijn mond, maar ik heb geen seconde koorts gehad. Dat was dus een opsteker, maar mag het? Ik ben een grappenmaker die meestal een soort masker op heeft. Dat werkt als een overlevingsmechanisme dat me normaal gesproken overal doorheen sleept."

Ook toen Gordon diezelfde maand thuis werd overvallen maakte hij grappen op het politiebureau. "Ik weet nog dat een van de agenten zei: ‘Meneer Heuckeroth, u heeft iets traumatisch meegemaakt’. Op dat moment had ik dat zelf nog niet door, maar de klap kwam niet veel later."

Het nummer De heling, dat de zanger onlangs uitbracht, heeft door alles wat hij heeft meegemaakt een dubbele betekenis gekregen. "Het gaat over mijn strijd tegen verslaving, maar ook over de strijd tegen mezelf. Het is vallen en weer opstaan, ijzersterk zijn en doorgaan." Soms heeft hij het daar moeilijk mee. "Maar ik ga binnenkort met mijn beste vriend een paar weken naar mijn huis in Kaapstad. Om op krachten te komen en mezelf weer te vinden."

RTL Boulevard sprak onlangs ook met de zanger, dat zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!