Beeld © RTL

Kijkers zien geëmotioneerde Jochem Myjer in Beau

17 december 2020 07:33

Jochem Myjer (43) heeft het afgelopen jaar een sabbatical genomen, maar staat weer te springen om het podium op te gaan. Toch zal de komiek wel minder te zien zijn, vertelde hij in 'Beau'. Het wordt hem in de uitzending even te kwaad als enkele aangrijpende momenten uit zijn documentaire voorbijkomen.

"Het is niet leuk om jezelf te zien lijden"

Eerder dit jaar ging de docu Jochem Myjer - Nog eentje dan in premiere. Hierin is te zien hoe zwaar de komiek het heeft met de optredens. Als in Beau een stukje getoond wordt, springen de tranen Jochem in de ogen. "Het is niet leuk om jezelf te zien lijden", vertelt hij aan Beau. "Het was ontzettend schokkend om de docu te zien. (...) Je bent een marathon aan het lopen en je ziet alleen maar die finishlijn. Je bent niet bezig met de pijntjes en de verzuring, maar alleen maar met die finishlijn. Maar door die docu zag ik wel wat het me kostte. Ik zag de liefde en bezorgdheid van mijn crew en familie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jochem Myjer verslaat NikkieTutorials op YouTube

Jochem stond 100 keer in Carré, maar miste in diezelfde tijd wel zijn vrouw en kinderen na het spelen voor een volle zaal. Ook kampte hij met fysieke pijn omdat zijn lichaam niet meer mee wilde werken na tumoren in zijn ruggenmerg. "De balans was ik kwijt", vervolgt hij. Toch gaat de Leidenaar nog wel het podium op. Dat zou dan niet meer drie keer per week zijn, maar maximaal één keer.

De kijkers hadden niks meer dan lof voor de komiek. 'Wat ben je toch een leuke, positieve kerel', schrijft een kijker op Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jochem Myjer loopt 'pelgrimstochtje' van Leiden naar Texel

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!