Gillian Anderson en haar voormalige vriend Peter Morgan Beeld © Getty Images

The Crown-actrice Gillian Anderson zet punt achter relatie

18 december 2020 14:12

Na vier jaar is de koek op tussen Gillian Anderson (52) en Peter Morgan (57), meldt de Britse krant 'The Mail'. De actrice en haar vriend werkten samen aan de Netflix-serie 'The Crown', wat ook de mokerslag zou zijn geweest voor hun relatie.

Gillian speelde in The Crown de rol van Margaret Thatcher en Peter is een van de makers van de Netflix-serie. Volgens The Mail zou hun relatie 'tot een eind' zijn gekomen, mede door de 'verschillende werkverplichtingen en het effect daarvan op de familie'. De krant meldt dat het voormalige koppel nog altijd goed bevriend is. Gillians vertegenwoordiging heeft geweigerd te reageren op het nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gillian Anderson krijgt sekstoys toegestuurd door Sex Education

Peter en Gillian waren vier jaar samen, maar woonden nooit onder één dak. De actrice is al eens getrouwd geweest met Clyde Koltz, de artdirector van haar jaren 90-serie The X-Files. De twee kregen in 1994 een dochter, Piper. In 1997 scheidden ze, waarna zij in 2004 trouwde met filmmaker Julian Ozanne. Twee jaar later liep ook die relatie op de klippen en ging Gillian verder met Mark Griffiths, met wie ze nog twee kinderen kreeg, Oscar (14) en Felix (12). 

Haar rol in The Crown heeft Gillian geen windeieren gelegd. De actrice wordt alom geprezen voor haar vertolking van de oud-premier van het Verenigd Koninkrijk. Maar de serie krijgt ook de nodige kritiek. In de video hieronder zie je waarom. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!