Kevin Spacey Beeld © Getty Images

Kevin Spacey wijdt 'kerstvideo' aan mensen die het zwaar hebben

24 december 2020 22:10

Kevin Spacey (61) heeft weer zijn jaarlijkse kerstvideo gedeeld. De acteur wijdt zich deze keer aan mensen die er in 2020 helemaal doorheen zaten of zitten. "Weet dat het beter wordt", spreekt hij zijn kijkers bemoedigend toe.

"Je bent niet alleen"

De acteur noemt de kerstvideo '1-800 XMAS'. De cijfers zijn de Amerikaanse equivalent van de 113 zelfmoordpreventielijn in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Weer twee aanklachten seksueel wangedrag tegen Kevin Spacey

"Als je lijdt, als je hulp nodig hebt, als je schaamte of schuld voelt, als je problemen hebt met je identiteit, als je het gevoel hebt dat je met je rug tegen de muur staat of dat er geen pad is voor jou: ik beloof je, er is een pad voor jou", zegt Spacey in de video. Het is volgens hem een moeilijk jaar geweest voor velen.

"Veel mensen hebben me bereikt om hun problemen met mij te delen." De acteur, die in opspraak raakte door talrijke beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag, denkt dat hij een goed luisterend oor is geweest voor hen. "Door mijn eigen problemen, kan ik veel dingen begrijpen", zegt Spacey.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey trekt onhandige vergelijking met corona-gedupeerden

Hij maakt zich zorgen om de mensen die suïcidale gevoelens hebben door problemen al dan niet veroorzaakt door corona. "Zelfs tijdens de feestdagen en hierna, ook al voel je het misschien niet, zijn er mensen die je kunnen begrijpen en je kunnen helpen, je bent niet alleen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey kruipt opnieuw in de huid van Frank Underwood

Spacey begon in 2018 met kerstvideo's op te nemen.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!