Johnny Depp Beeld © ANP

Advocaten Johnny Depp in de verdediging: geen eerlijk proces

25 december 2020 12:33

De advocaten van Johnny Depp (57) zijn niet te spreken over hoe de rechtszaak van de acteur tegen 'The Sun' is verlopen. Volgens zijn juridisch team heeft de 'Pirates of the Caribbean'-ster, die de Britse tabloid had aangeklaagd omdat hij in een artikel een 'vrouwenmishandelaar' werd genoemd maar de zaak heeft verloren, geen eerlijk proces gehad. Dat stelden zij donderdag in het hof van beroep, meldt 'The Guardian'.

De rechter bepaalde in november dat onvoldoende was bewezen dat er in de zaak sprake was van smaad omdat er genoeg bewijs was dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard mishandelde. Depp wilde in hoger beroep gaan tegen de uitspraak, maar dat werd afgewezen. Door daarna naar het hof van beroep te stappen, hoopt de acteur dat de rechtszaak alsnog wordt heropend.

De advocaten vinden namelijk dat het aangeleverde bewijs van Heard onvoldoende is getoetst en dat is aangenomen dat ze de waarheid sprak zonder andere getuigenverklaringen in acht te nemen. Het is nog niet bekend wanneer wordt besloten of rechtszaak tegen de krant wordt heropend en hij een nieuw proces krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Depp blijft wel het gezicht parfumlijn Dior

De juridische strijd tussen de acteur en zijn ex, die elkaar beschuldigen van mishandeling en zelf ontkennen losse handjes te hebben, is sowieso nog niet voorbij. Johnny sleepte zijn ex voor de rechter na een artikel dat ze schreef over de vermeende mishandeling, waarna zij hem ook aanklaagde. Die zaak staat voor volgend jaar gepland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Johnny Depp zou de weg kwijt zijn: 'Denkt heel bijzonder te zijn'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!