Beeld © Omroep MAX

Stuntelende Jenny steelt harten van HHB-kijkers

28 december 2020 07:51

De ovens zijn voorverwarmd, de cakevormen ingevet en al het suiker is afgewogen. Het achtste seizoen van 'Heel Holland Bakt' is begonnen en al in de eerste aflevering steelt een kandidaat de show, maar dat is niet om haar bakkunsten.

"Mooi is anders, maar er moet wat staan"

In de eerste aflevering maakten we kennis met Jenny, een goedlachse en ietwat nerveuze promotor uit Twente. Ze bakt thuis de ene taart na de andere, maar in de alom bekende tent is het toch iets lastiger. In de eerste opdracht moeten de kandidaten een tulband maken. Waar het bij de overige kandidaten allemaal vlekkeloos verloopt, is Janny te laat begonnen. "Ik laat hem zo lang mogelijk in de oven zitten, maar ik ben bang dat hij dan alsnog instort", vertelt ze aan André.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Angela de Jong: 'Maroeska-rel was HHB-onwaardig'

Helaas blijkt haar vermoeden te kloppen, want eenmaal uit de oven en uit de vorm blijkt hij niet helemaal goed te zijn gelukt. Bij de tweede opdracht heeft Jenny echter meer geluk, want haar Jaffa cakejes eindigen op de derde plek. Maar bij de derde en laatste opdracht gaat het wederom finaal mis. Haar oven stond, naar eigen zeggen, op standje hete sambal. Veel te hoog, dus zijn haar taarten verbrand. Gelukkig schiet Robert te hulp waardoor er uiteindelijk toch nog iets staat. "Als je het thuis doet, dan lukt het wel", verzucht Jenny. "Mooi is anders, maar er moet wat staan."

Maar de jury ziet het niet zitten met Jenny, het is dan ook geen verrassing dat Jenny de tent alweer moet verlaten. Jenny zelf is opgelucht dat dat het HHB-avontuur voorbij is: "Het is niet anders. (…) Ik ben eigenlijk wel een heel klein beetje opgelucht. Ik vond het best heftig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

HHB en The Masked Singer zullen er anders uit komen te zien

Heel Holland Bakt is elke zondag om 20:30 uur te zien op NPO 1. Janny en André vertelden eerder aan RTL Boulevard over de maatregelen die getroffen zijn, dat zie je hieronder.

André en Janny waren niet bang voor corona tijdens HHB

02:29