Jort Kelder Beeld © ANP

Jort Kelder: 'Ik heb spectaculaire mediaruzies gehad'

28 december 2020 15:09

Jort Kelder (56) is niet op zijn mondje gevallen. Daardoor is de presentator al meermaals in een ruzie terechtgekomen met zijn tv-collega's. Maar daar heeft de 'Op1'-hotshot verder geen problemen mee, vertelt hij in 'PodBast'.

"Dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen"

"Ik geneer me soms voor het gemak waarmee ik zo'n ruzie aanga", verklaart Jort in PodBast aan Bastiaan Meijer. Maar dat weerhoudt de presentator er niet van om ze toch aan te gaan. "Ik ben in die zin een beetje een valse nicht. Ik heb spectaculaire mediaruzies gehad, je kunt ze zelf bedenken, maar daar geniet ik op een bepaalde manier ook wel van. Het gaat dan even heel hard stormen en dan is er vanalles aan de hand. Heel onbenullig, maar soms gaat het ook wel ergens over."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Jort Kelder vervangt Sander als presentator van Op1

Toen Jort hoofdredacteur was van Quote in 2003 werd het pand beschoten en dat vindt hij 'in bepaald opzicht het hoogtepunt' van zijn journalistieke werk. "Dat was natuurlijk een signaal van 'jongens, jullie zijn goed bezig'", vindt de presentator. "Dat is eigenlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen. Als de kogels door je ramen vliegen, doe je iets goed." Hij ziet het als iets goed als mensen over hem praten. "Wat kan het mij nou schelen dat een columnist mij een eikel vindt? (...) Het is toch prima als al die mensen boos op mij worden?"

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Jort Kelder wint prijs voor ouderen-uitspraak

Jort gaat de confrontatie met gemak aan. Toen er afbeeldingen van hem zonder zijn goedkeuring werden gebruikt door bitcoinoplichters, greep hij het moment aan om één van de mannen die daar verantwoordelijk voor was aan te pakken. Je ziet het in de video hieronder. 

Jort Kelder laat het er niet bij zitten

00:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!