Anthony Hopkins Beeld © ANP

Anthony Hopkins raakt al 45 jaar geen druppel alcohol aan

30 december 2020 03:34

Het was dinsdag 45 jaar geleden dat Anthony Hopkins besloot een andere weg in te slaan en aan zijn alcoholverslaving te werken. De acteur, die donderdag 83 wordt, stond daarbij stil in een video op Instagram.

"Mijn leven is sindsdien geweldig"

"Een stemmetje in mijn hoofd vroeg me: wil je blijven leven of wil je doodgaan", vertelde Sir Anthony over die bewuste dag, in een periode waarin hij 'hard op weg naar rampspoed' was. "En ik zei: ik wil leven. Op dat moment voelde ik zo'n opluchting en mijn leven is sindsdien geweldig, ook al heb ik soms ook mijn slechte dagen en twijfels."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vriendschap André Rieu en Anthony Hopkins is híerdoor bekoeld

De acteur stak zijn volgers ook nog een hart onder de riem na 'een moeilijk jaar waarin zoveel mensen verdriet hadden'. Tegen zijn jongere fans zei hij: "Geef niet op. Vandaag is de morgen waar je je gisteren zoveel zorgen om maakte. Wees dapper, en je zal de kracht vinden in je leven. Zo heb ik het ook altijd volgehouden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anthony Hopkins vond zichzelf slechte collega

Aan het einde van de video wenste de Oscarwinnaar zijn volgers een gelukkig nieuwjaar, en voorspelde dat 2021 een beter jaar wordt. Ook onze eigen Gordon was jarenlang verslaafd, maar heeft inmiddels zijn leven gebeterd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!