Selena Gomez Beeld © Getty Images

Selena Gomez woest op Facebook om verspreiden nepnieuws

30 december 2020 22:42

Selena Gomez heeft flink uitgehaald naar Facebook. Volgens de zangeres treft het platform amper tot geen maatregelen om nepnieuws over corona te voorkomen. 'Facebook is verantwoordelijk voor duizenden doden als ze nu geen actie ondernemen', schrijft Selena woensdag op Twitter.

"Wetenschappelijke desinformatie kost heel veel mensen het leven en dat zal nog zo doorgaan"

Volgens haar worden er heel veel leugens en desinformatie over corona en het vaccin rondgebazuind op Facebook. 'Wetenschappelijke desinformatie kost heel veel mensen het leven en dat zal nog zo doorgaan', schrijft ze. Op het platform circuleren onder meer neppe wetenschappelijke artikelen die het bestaan van corona betwisten en vaccins gevaarlijk verklaren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na Justin Bieber neemt Selena Gomez afstand van Hillsong-kerk

Ze vindt dat het bedrijf veel te laks reageert. 'Facebook zegt dat ze geen leugens toestaan over Covid en vaccinaties, dus hoe kan het dat het nog steeds gebeurt?' Ze deelt er een BBC-video bij van Imran Ahmed, de CEO van het Center for Countering Digital Hate. "Facebook claimt dat ze van alles doen tegen desinformatie en nepnieuws. Maar de realiteit is dat ze er helemaal niets aan doen", zegt Imran in het filmpje tegen de Britse nieuwszender.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Selena Gomez niet aan het daten: 'Focus op wat me gelukkig maakt'

Het is niet de eerste keer dat Selena kwaad wordt op het sociale mediaplatform. Eerder uitte ze kritiek op Facebook voor het niet snel genoeg verwijderen van een 'neonazi-groep' op de site. 'Er zijn nog steeds accounts actief, ondanks dat jullie al lang melding hebben gekregen', schreef ze toen geërgerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!