Lieke en Jetteke van Lexmond Beeld © ANP

Lieke van Lexmond: we zijn helemaal niet zweverig

2 januari 2021 13:11

'Maanzusjes' Lieke en Jetteke van Lexmond hebben een Moon Calendar gelanceerd, een kalender die niet maanden of dagen noteert maar de cyclus van de maan. De twee zijn namelijk weg van astrologie en geloven heilig in de invloed van de stand van de sterren en de maan op het menselijk gestel. "Dat is juist helemaal niet zweverig", zegt Lieke zaterdag tegen 'De Telegraaf'.

"Het is onlogisch om te denken dat de maan geen invloed op ons heeft"

De zusjes hebben tijdens hun reizen kennisgemaakt met gemeenschappen die leefden volgens de stand van de maan. "Maar we dachten dat het iets van vroeger was", zegt Lieke. "Naïef eigenlijk, want de cyclus van de maan verandert niet." Daarmee bedoelen ze de 28 of 29 dagen durende cyclus van de maan, die langs twaalf sterrenbeelden gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lieke van Lexmond speelt hoofdrol in Zwanger & Co

De Moon Calender helpt volgens Lieke en Jetteke de gebruiker om het leven zo in te plannen dat je de kracht van de maan in je voordeel kunt gebruiken. "Elk sterrenbeeld oefent een bepaalde invloed uit op je lichaam en geest. Zo zijn er dagen waarop je beter niet naar de tandarts kunt gaan omdat je mond dan extra gevoelig is, of dagen waarop je het beste een zakelijke afspraak kunt inplannen", aldus Lieke.

Zelf zijn ze in ieder geval heel bewust van de stand van de sterren en de maan. "Als ze in Schorpioen staat, ga ik bijvoorbeeld geen feest geven", zegt Lieke. Dan voelt ze zich namelijk uit balans, emotioneler en geprikkelder. "Ik plan dan liever geen grote dingen. Zo zijn er verschillende dingen waar ik rekening mee houd. Naar de tandarts ga ik niet als de maan in Stier staat en mijn haren verf ik juist wél in Leeuw."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom Lieke van Lexmond haar kids wél toont op Instagram

De zussen vinden zichzelf niet zweverig, al zien ze heus wel in dat je het geen exacte wetenschap kunt noemen. "Als je je realiseert dat de maan eb en vloed - water dus - regeert en wij voor zo’n tachtig procent uit water bestaan, is het onlogisch om te denken dat de maan geen invloed op ons heeft", verklaart Lieke.

Voordat Lieke begon met haar bedrijfje, was ze jaren te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. In onderstaande video blikt ze terug met haar soapzoon Valentijn.
 

 

Goede Tijden, Zomer Tijden: Vincent Visser verlaat Goede Tijden, Slechte Tijden

12:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!