Chantal Janzen Beeld © ANP

Chantal Janzen: 'Triest als BN'ers klagen over coronacrisis'

2 januari 2021 14:18

Chantal Janzen (41) is voor het eerst te zien als quizmaster in 'Beat the Champions', dat vanaf zondagavond wekelijks te zien is bij RTL 4. Tegelijkertijd is ook het populaire 'Heel Holland Bakt' te zien, maar over de kijkcijfers maakt ze zich geen zorgen. Er zijn wel belangrijkere dingen, zo stelt ze in het 'AD'.

"Dit is niet de tijd om te klagen, zeker niet voor bekende Nederlanders die toch hun programma's konden maken"

Toen Chantal benaderd werd voor Beat the Champions, twijfelde ze ook geen moment. "Normaal gesproken zou mijn eerste reactie zijn geweest 'wat staat er tegenover?' 'Welk risico loop ik?' Nu had ik dat helemaal niet", vertelt ze. "Vind ik het leuk, dan ga ik het doen, al staan er zes blockbusters tegenover. Het zal me worst wezen."

Al snapt ze heus wel dat er geld in het laatje moet binnenkomen. "Ik snap ook dat ik voor een commerciële zender werk, dat er geld binnen moet komen en dat je een bedrijf moet runnen en personeel betalen", vertelt ze. Maar kijkcijfers moeten niet de rode draad zijn. "Of we het leuk hebben, dat moet leidend zijn", aldus de presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen gestoord tijdens vrij intiem moment op de wc

Al heeft niet iedereen die luxe in deze tijd. "Natuurlijk hoop ik ook dat we snel weer publiek in de studio hebben, maar dit is niet de tijd om te klagen, zeker niet voor bekende Nederlanders die toch hun programma's konden maken. Sommigen hebben ook geen goed beeld van hoe de situaties van veel onbekende mensen in elkaar steken. Hoe levenswerken instorten in de horeca, van kappers, noem maar op", vertelt ze fel. "Ik ben ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Als je een kindje thuis hebt dat niet meer beter wordt en nergens naartoe kan, wat zouden wij dan zeiken over programma's of kijkcijfers?"

"Ik hoor nog steeds van mensen die op vakantie gaan, voor de fun. Uitzonderingen daargelaten - ik kan me er alles bij voorstellen dat mensen naar familie gaan, of uit nood op reis gaan - , als de hele maatschappij van je vraagt thuis te blijven en op te passen, maar jij voelt je zo superieur om daarboven te staan, dan heb je het volgens mij echt niet begrepen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoontje Chantal Janzen vindt haar lijken op oude vrouw uit Titanic

De 41-jarige presentatrice scoort over het algemeen goed bij de Nederlandse kijkers. Afgelopen najaar presenteerde ze Oh wat een jaar! en The voice of Holland, die beide goed bekeken werden. Maar op de donderdagavond, met Chantal komt werken, vielen de cijfers wel tegen. "Maar ik zat tegenover én Beste zangers én de Meilandjes, hè. Dan heb ik liever iets groots tegenover me. Dan heb ik een goed excuus, haha. En zoals altijd in deze wereld, you win some, you lose some."

Chantal Janzen over drukke agenda: 'Altijd een schuldgevoel'

01:34

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!