Beeld © ANP

Chazia Mourali is vanavond terug op tv: 'Authentieker dan ooit'

03 januari 2021 12:50

Voor haar nieuwe NTR-programma 'Chazia & Puccini' is Chazia Mourali (57) vorig jaar afgereisd naar Italië om het leven en het werk van de componist Giacomo Puccini te onderzoeken. In gesprek met het 'ANP' blikt de presentatrice terug op een geweldige reis die de kijker kennis moet laten maken met "de magie" van Puccini.

Italië werd in 2020 hard geraakt door het coronavirus. Op een gegeven moment stonden inwoners op hun balkons Nessun dorma van Puccini te zingen om elkaar moed in te zingen. "De kracht van muziek is bijna magisch", zegt Mourali. "Mensen hebben het daar super moeilijk en wat doen ze? Puccini zingen! Dan zie je hoe belangrijk muziek kan zijn en hoe het op een leuke manier de nationale identiteit kan bevestigen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Zwakste Schakel-diva Chazia Mourali keert terug op tv

De eerste aflevering van Chazia & Puccini is zondag om 19.00 uur op NPO 2 te zien, de overige drie worden dan iedere zondag rond 19.25 uur uitgezonden met aansluitend telkens een opera van Puccini. Met dit programma is Mourali sinds een tijdje weer voor het grote publiek op tv te zien. Mourali is blij met de productie. "Ik denk dat we gewoon een heel sterk programma hebben gemaakt en ik wil de kijker graag meenemen op reis. Ik vind het heerlijk als ik verhalen mag vertellen."

In De zwakste schakel kon ze nog wel eens als een bitch overkomen, maar in de serie over Puccini is ze helemaal zichzelf. "Natuurlijk hoop ik dat mensen denken: leuk die andere kant van haar. Thuis zeiden ze al: fijn dat je eindelijk als jezelf op tv komt." De presentatrice is het daar ook mee eens. "Ik voelde me als een vis in het water. Dit is de meest authentieke Chazia."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!