Beeld © ANP

'Harvey Weinstein gaat deze winter in hoger beroep'

04 januari 2021 02:06

Voormalig Hollywoodproducent Harvey Weinstein is van plan in de komende drie maanden beroep aan te tekenen tegen zijn veroordeling. Dat meldt 'The Sun'.

De 68-jarige zit een celstraf van 23 jaar uit voor seksueel misbruik, waaronder verkrachting, van twee vrouwen. Hij moet nog voorkomen in een andere zaak, waarin hij door vijf vrouwen wordt beschuldigd van soortgelijke misdaden. De afgelopen drie jaar hebben tientallen vrouwen hun verhaal gedaan over seksueel wangedrag van de eens zeer succesvolle filmmaker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Harvey Weinstein heeft continu camera's op zich gericht'

The Sun meldt ook dat een voormalig assistente van Weinstein een zaak zal aanspannen tegen de oud-producent en de mensen om hem heen die het hem mogelijk maakten vrouwen te misbruiken en lastigvallen. De vrouw zou van plan zijn een arbeidsrechtelijke zaak te starten in het Verenigd Koninkrijk, waarin volgens haar advocaat verschrikkelijk seksueel misbruik door de heer Weinstein zal worden besproken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein heeft geen corona, maar blijft gemonitord worden

In oktober vroegen de advocaten van Weinstein een rechter in New York hem op borgtocht vrij te laten wanneer hij in hoger beroep zou gaan. Dat verzoek werd afgewezen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!