Beeld © ANP

Amerikaanse belastingdienst eist miljoenen nalatenschap Prince

04 januari 2021 03:58

De Amerikaanse belastingdienst zegt nog bijna 33 miljoen dollar tegoed te hebben van de erven van Prince. De IRS beschuldigt de bank die de nalatenschap van de in 2016 overleden zanger beheert ervan zijn erfenis expres ondergewaardeerd te hebben.

De Comerica Bank & Trust heeft in de papieren rond de nalatenschap het imperium van de zanger op 82,3 miljoen dollar getaxeerd. De IRS beweert echter dat de erfenis 163,2 miljoen en dus bijna het dubbele waard is, zo meldt de New York Post. De bank wil nu dat een belastingrechter uitspraak doet in de zaak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-bandlid onthult bizarre eisen van Prince

Prince bleek na zijn overlijden geen testament te hebben opgesteld. Daardoor meldden een kleine dertig mensen zich die beweerden familie van de muzikante te zijn. Na stamboom- en dna-onderzoek stelde een rechter vast dat de meesten van hen geen aanspraak konden maken op de miljoenen die Prince achterliet. Een jaar na zijn dood werden er zes erfgenamen aangewezen, dat waren Prince's zus Tyka Nelson en vijf halfbroers- en zussen van de Purple Rain-zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Prince deelt briefje met boodschap die nog actueel is

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!