Beeld © RTL

Jinek-kijkers steken loftrompet over Tjitske Reidinga

6 januari 2021 07:36

Tjitske Reidinga (48) maakte gisteren bekend zes jaar geleden blaaskanker te hebben gehad. Nooit eerder sprak de actrice erover, maar nu ze de hoofdrol speelt in de serie 'De K van Karlijn', waarin het over kanker gaat, vertelt Tjitske openhartig over haar verleden. Gisteren was Tjitske bij 'Jinek' te gast. De kijkers waren erg onder de indruk van haar verhaal.

"Ik kan echt uren luisteren naar Tjitske Reidinga"

"Ik wilde dat m'n leven doorging", vertelt Tjitske aan tafel bij Jinek. "Ik was heel hard aan het werk en ik voelde me niet ziek. Toen bleek ik wél ziek te zijn en ik voelde het helemaal niet aankomen." Tjitske ging door met werken. "Ik stond vijf avonden in de week op het toneel. Ik was heel blij dat dat er was."

Pas toen de actrice de serie De K van Karlijn ging draaien, werd ze opnieuw geconfronteerd met haar verleden. "Ik kreeg opnieuw het besef. Dat het heel heftig is."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Tjitske Reidinga had blaaskanker: 'Ik wilde er geen aandacht voor'

De kijkers thuis waren diep onder de indruk van het verhaal van Tjitske. 'Mag ik zeggen dat Tjitske Reidinga een echt mooi mens is met lef. Echt pittig om zo'n rol te kunnen spelen. Goed interview ook. Dit raakt veel mensen', schrijft iemand. Een ander: 'Ik kan echt uren luisteren naar Tjitske Reidinga! Wat een fantastisch mens.'

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Tjitske en Eva Jinek? Je ziet het in de video hieronder.

Tjitske openhartig over ziekte

09:24

Jinek zie je iedere dag om 22:00 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!