Jennifer Lopez, Kim Kardashian en Lady Gaga Beeld © Getty Images

Opvallend: deze sterren zijn muisstil over bestorming Capitool

07 januari 2021 13:35

Hollywoodsterren mengen zich doorgaans graag in politieke discussies. Ze sluiten zich in de aanloop naar verkiezingen vaak graag aan bij de achterban van een presidentskandidaat, sporen hun volgers aan om naar de stembussen te trekken en spreken zich meestal ook fervent uit tegen acties en uitspraken van de andere kandidaat. Ook de bestorming van het Capitool in Washington leidde tot veel verontwaardigde reacties bij beroemdheden, maar een aantal A-sterren blijft opmerkelijk stil.

Donald Trump werd na zijn uitspraak van gisteren door Bette Midler uitgeroepen tot 'liegend stuk stront' en ook door vele andere Hollywoodsterren kapotgemaakt op social media. Maar een aantal van hun collega's houdt zich afzijdig. Zo is social media queen, gerechtigheidskrijger en justitieel voorvechter Kim Kardashian plots muisstil. De realityster heeft niets op Twitter geliket, geschreven of gedeeld en een Instagram Story kon er ook niet van af. Nu zou ze in scheiding liggen met haar echtgenoot Kanye, wat een verklaring voor haar afwezigheid zou kunnen zijn. En Kanye is naar verluidt nog altijd een Trump-supporter - misschien heeft dat er ook nog een en ander mee te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amerikaanse sterren 'woest' na Capitool-bestorming: 'Trieste dag'

Maar Kim is niet de enige KarJenner die niks meldt over de bestorming. Ook haar zussen Kourtney, Kendall en Kylie hebben niets van zich laten horen via social media. De dames delen daarentegen wel promotionele kiekjes en video's van hun verschillende bedrijvigheden. Moeder Kris laat de politiek ook links liggen en deelt enkel beelden van dochter Kendalls meest recente Vogue-fotoshoot. Khloé is de enige die zich uitspreekt en laat op Twitter weten te 'walgen' van de acties van de Trump-aanhangers. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toespraak Trump zorgt voor woede bij sterren: 'Liegende zak'

Ook de normaal zo uitgesproken Lady Gaga laat het nu afweten. De kwestie komt niet voorbij op haar socials, maar de zangeres was tijdens de verkiezingen nog een zeer actieve aanhanger van President-Elect Joe Biden. Ze ging zelfs met hem op campagne en nam uitgebreide video's op waarin ze haar fans opriep te stemmen. Het zou dan ook als een verrassing komen als ze helemaal niets van zich laat horen over de gebeurtenissen in Washington. Zangeres Lana Del Rey, die al vaker ervan is beschuldigd te vaak haar mond te houden over de politieke onrust in Amerika, heeft haar mening ook nog niet gegeven. Dat komt dus iets minder als een verrassing.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jennifer Lopez en Alex Rodriguez stellen huwelijk weer uit

Jennifer Lopez zette wél iets op social media, maar niet helemaal wat je zou verwachten. De zangeres deelde tijdens de demonstraties namelijk een billenselfie op Instagram. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. 'Misschien moet je de situatie even wat beter inschatten en dit soort dingen niet nu plaatsen?' stelde één van haar volgers voor. J.Lo heeft inmiddels wel een tweetal Stories gedeeld, waaruit blijkt dat het haar wel degelijk bezighoudt. Ze schrijft weliswaar zelf niets over de situatie in Washington, maar deelt wel twee Instagram-posts van anderen over het onderwerp.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Vroeg kerstcadeau: Taylor Swift verrast fans met dance-nummer

Nadat ze voor het eerst haar volledige steun voor een Democratische kandidaat uitsprak, blijft het nu angstvallig stil uit de hoek van Taylor Swift. De countryzangeres stond er jarenlang om bekend dat ze zich niet mengde in de Amerikaanse politiek - in elk geval niet publiekelijk - maar kwam daar vorig jaar op terug. Toen de Black Lives Matter-protesten oplaaiden liet ze stellig van zich horen, en ze moedigde haar fans herhaaldelijk aan voor Joe Biden te kiezen. Maar ook zij is nu geruisloos. Op politiek gebied dan. Taylor heeft namelijk wel twee nieuwe nummers uitgebracht vandaag, als toevoeging op haar album Evermore

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!