Gert Verhulst Beeld © ANP

Voormalige rechterhand Gert Verhulst de bak in

07 januari 2021 19:40

De voormalige rechterhand van Gert Verhulst (52), een voormalig financieel directeur van het Belgische Studio 100, is wegens fraude veroordeeld tot veertig maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moet deze Maarten S. een boete van 16.000 euro betalen en hij krijgt een beroepsverbod van tien jaar.

De rechter in Antwerpen achtte bewezen dat hij in totaal zo'n 5 miljoen euro afhandig heeft gemaakt van het amusementsbedrijf. De fraude kwam in 2016 aan het licht na een interne controle. Vervolgens bleek dat de man zich twaalf jaar lang had verrijkt ten koste van zijn werkgever.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert Verhulst heeft nog maar de helft van zijn zicht

Een van de manieren waarop dat gebeurde, was een project met speelgoedketen Fun. In de winkels van Fun zou een shop worden ingericht waar producten van Studio 100 verkocht gingen worden. Voor dat project werden allemaal rekeningen betaald, maar zeker 60 procent van de facturen was nep. Ook werden de productiebudgetten van films flink opgevoerd met fictieve rekeningen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gert Verhulst en familie nemen afscheid van vader Jos

Gert, topman van Studio 100, noemde de fraude in 2016 zijn dieptepunt van het jaar. Tegen het Het Nieuwsblad zei hij destijds dat de kwestie hem diep raakte al lag hij er niet wakker van. "Ik vertrouwde hem blindelings. Maar ik laat mijn slaap niet voor die verdwenen miljoenen. Nu kan ik er toch niks meer aan veranderen."

De ondernemer heeft het druk met heel andere dingen:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!