Jeroen Kijk in de Vegte Beeld © Wie is de Mol?

Wie o wie: Jeroen vertelt wie zijn hoofdverdachte is in WIDM

11 januari 2021 11:40

Het nieuwe seizoen van 'Wie is de Mol?' is volledig losgebarsten, maar het antwoord op de grote vraag laat nog weken op zich wachten. Tot de finale blijft het speculeren wie van de kandidaten de gluiperd blijkt te zijn. Oud-Mol Jeroen Kijk in de Vegte (46) is natuurlijk expert en vertelt aan 'NU.nl' wie hij denkt dat de Mol is.

"Hij is de rest altijd één stap voor en zet allerlei pionnen uit die hij kan inzetten"

Tijdens het jubileumseizoen van Wie is de Mol? bleek Jeroen degene te zijn die de boel saboteerde. Maar hij werd ontmaskerd door Nikkie de Jager, die hem al vanaf het begin in de gaten hield. Met het nieuwe seizoen kijkt Jeroen natuurlijk ook mee en gebruikt zijn molexpertise om een inschatting te maken wie het dit keer is. In zijn Molboekje staan tot nu toe drie namen gekrast, vertelt hij aan NU.nl

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-kijkers vergapen zich aan opdrachten: 'Beste ooit'

Jeroen geeft een gouden tip voor kijkers: let op de reacties van de kandidaten. Het viel de tv-persoonlijkheid op dat Lakshmi tijdens de Blacklight Ballerina-opdracht enorm enthousiast werd, maar dat het op dat moment nog niet duidelijk was wat die opdracht zou inhouden en hoe het eruit zou zien. Verdacht, vindt Jeroen. Renée moet het ook ontgelden in zijn analyse. Jeroen vindt dat ze 'overkomt alsof ze alles verwarrend vindt'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-kandidaten blikken terug op eerste truc van de Mol

Maar Joshua springt er voor Jeroen echt uit. "Hij is onwijs manipulatief en ik had echt te doen met Splinter", verklaart hij. "Joshua gebruikt hem als verlengstuk van zijn tactiek. (…) Ik denk dat hij een beetje doet wat ik ook deed: geen rol spelen, maar karaktertrekken van zichzelf inzetten om als Mol te werken. (...) Hij is de rest altijd één stap voor en zet allerlei pionnen uit die hij kan inzetten. Ik denk ook dat het reversed psychology is dat je denkt dat hij het niet kán zijn, omdat hij zo verdacht is."

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op NPO1. Afgelopen weekend namen de kijkers afscheid van Erik de Zwart. De radio-dj blikt terug op zijn executie in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!