Linda Hakeboom Beeld © ANP

Linda over borstkanker: 'Eerste gedachte was: amputeer maar'

12 januari 2021 12:00

Wat als je borsten niet meer alleen lichaamsdelen zijn die het leven leuker maken? Dat vraagt Chantal Janzen (41) in gesprek met Linda Hakeboom (35) in de nieuwe editie van '&C'.

"Ik dacht eerlijk gezegd alleen maar: weg met die dingen"

Sinds de borstkankerdiagnose in 2020 staat de wereld van Linda op z'n kop. Bang om over de ziekte te praten is ze allesbehalve. Ook in het gesprek met Chantal is de documentairemaker openhartig. "Je komt ineens in een enorme medische mallemolen terecht waarbij het al snel gaat over ‘de’ operatie", vertelt ze.

"Wordt die borst­sparend of wordt het een amputatie? Aan een of twee borsten? Bizar, maar mijn eerste reactie was: amputeer maar gewoon. Dat woord alleen al. Amputeren. Ik denk dan meteen aan kraterlandschappen. Je borsten krijgen zo’n andere betekenis, opeens waren ze het kwaad. Ik dacht eerlijk gezegd alleen maar: weg met die dingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda Hakeboom gaat hard achteruit: te zware opgave

In gesprek met RTL Boulevard vertelde Linda onlangs dat haar gezondheid hard achteruitgaat. "Mijn conditie is echt weg en ik begin last te krijgen van allemaal kwaaltjes." Het hele fragment bekijk je hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!