Emma Wortelboer, Maarten van Rossem en Rob Kemps voor 'De Slimste Mens' Beeld © NPO/KRONCRV

Maarten van Rossem gevloerd door kandidaten Slimste Mens

16 januari 2021 09:59

Het doet Maarten van Rossem (77) een vreselijk genoegen dat 'De Slimste Mens' meer kijkers trekt dan 'The Voice of Holland'. In 'De Telegraaf' noemt hij het 'een van onze triomfen'.

"Het is zo leuk als mensen van wie je niets verwacht, hartstikke goed blijken te zijn"

"Dat is voor een eenvoudige quiz, op NPO 2 nota bene, ongelooflijk spectaculair", aldus de 77-jarige Maarten. Het jurylid keek ook dit seizoen, dat maandag aan zijn finaleweek begint, op van sommige kandidaten zoals Snollebollekes-frontman Rob Kemps en presentatrice Emma Wortelboer. "Het is zo leuk als mensen van wie je niets verwacht, hartstikke goed blijken te zijn. Rob met zijn malle nummers heb ik ernstig onderschat. Van Emma dacht ik dat ze 16 was, op mijn leeftijd heb ik daar geen goed oog meer voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Kemps twijfelde over deelname De slimste mens

Het succes van De Slimste Mens kan Maarten niet verklaren. "Philip (Freriks, red.) en ik zijn twee oude mannen. Humorloos, totaal falende figuren, beschimmelde bejaarden, wordt ook wel beweerd. Ja, ik kijk weleens op Twitter wat er over me wordt gezegd. Een linkse pedofiel, een stalinist. Het is een unieke collectie gescheld, waarvan ik eigenlijk wel het komische karakter inzie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gaan Rob Kemps 'missen' na exit uit De Slimste Mens

Binnenkort gaat Maarten weer op pad met zijn familie voor Hier zijn de Van Rossems. "In mei wordt de nieuwe reeks uitgezonden en daarna mogen we weer een nieuwe serie maken, mits mijn zus op de been is", aldus Maarten. "Ze heeft twee keer in het ziekenhuis gelegen met longproblemen. Eindelijk is ze gestopt met roken. Ja, ze moet oppassen voor corona, maar dat geldt eigenlijk voor ons alle drie. Als wij het krijgen, gaan we gewoon dood, zo simpel is het."

Helga van Leur over Slimste Mens: 'Thuis is makkelijker'

01:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!