Akwasi voor Omroep ZWART Beeld © ANP

Omroep ZWART laat zich uit over incident rond Akwasi

16 januari 2021 17:46

Omroep ZWART heeft afstand genomen van het 'EO-incident', waarbij medeoprichter Akwasi tijdens een interview wegliep en twee laptops meenam. Wat er is gebeurd, is 'absoluut niet in lijn met de koers en missie' van de nieuwe omroep, zo staat in een zaterdag gedeeld statement.

"Wij veroordelen wat er tijdens dat interview is gebeurd"

ZWART kreeg naar aanleiding van de gebeurtenissen veel vragen "over de journalistieke waarden en het belang van een vrije pers". "En dat kunnen we ons goed voorstellen", zo staat in de verklaring. "Laat er vooral geen misverstand over bestaan: wij veroordelen wat er tijdens dat interview is gebeurd. Persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en respect voor het journalistieke vak zijn wat ons betreft cruciaal en staan nooit ter discussie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Interview-incident met Akwasi heeft geen juridische gevolgen

"Wat er tijdens het interview is voorgevallen is absoluut niet in lijn met de koers en missie van Omroep ZWART. We vervolgen onze ambitie om de meest verbindende omroep van Nederland te worden. Waar iedereen wordt gezien, en iedereen wordt gehoord."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tanja Jess blijft lid van Omroep ZWART ondanks incident Akwasi

Akwasi liep eind december boos weg bij een interview met het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Hij dwong de makers om de gemaakte opnames te wissen en nam twee laptops mee. Akwasi was niet blij met vragen die de interviewer stelde over zijn omstreden toespraak op de Dam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

EO zendt Akwasi-interview uit nadat hij boos wegloopt

De rapper liet vorige week weten zich na het incident te beraden op zijn positie binnen Omroep ZWART.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!