Wesley en Yolanthe Beeld © ANP

Yolanthe: 'Ik moest Wesley constant op het rechte pad houden'

18 januari 2021 18:00

Yolanthe Cabau van Kasbergen (35) weidt normaal gesproken niet al te veel uit over haar privéleven. In de nieuwste editie van tijdschrift 'LINDA.' maakt ze een uitzondering. "Mijn hart is echt gebroken. Nu pas besef ik hoe gevaarlijk het eigenlijk is om jezelf volledig aan een ander te geven."

"Ik dacht echt dat wat wij hadden voor het leven zou zijn"

Voor Yolanthe betekende de coronacrisis eindelijk even rust. De 35-jarige zit al bijna twintig jaar in het vak en heeft nu eindelijk de rust gevonden om de afgelopen jaren te verwerken. "Voetballers hebben een beperkt aantal topjaren, dus zijn carrière ging altijd voor", vertelt ze in het blad. Ondertussen vloog Yolanthe heen en weer naar Nederland om te presenteren, maar zorgde er altijd voor dat ze zo snel mogelijk weer terug was - voor hem. "Wesley was een ontzettend goede voetballer, maar moest wel op het pad van het topsportleven worden gehouden. Eigenlijk was dat voor mij ook een fulltime job."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe slaat zich door twee tegenslagen heen

De actrice biecht tijdens het interview op zelfs een hoofdrol in een Amerikaanse serie te hebben afgewezen, omdat dat 'er bij hem niet in ging'. Yolanthe: "Als ik dat wél had gedaan, was Xess er niet geweest. En mijn zoontje is het beste dat me ooit is overkomen. Dus het moest zo zijn, en ik geloof dat mijn tijd nog komt." Volgens Yo was het destijds niet eens een optie, daar was ze veel te verliefd door. "Ik dacht echt dat wat wij hadden voor het leven zou zijn. Dus dan opereer je als een team."

Toch ging het koppel in maart van 2019 na elf jaar uit elkaar. "Het kón gewoon niet meer", vertelt Yolanthe hierover. "Nadat Wesley en ik uit elkaar gingen, lag ik letterlijk op de grond van verdriet. En dan moest ik in de bladen lezen dat het aan míj lag, of dat het mij alleen maar om geld ging. Nooit eerder heb ik zo’n pijn ervaren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe Cabau laat vijfjarig zoontje flink zweten in sportschool

Het hele interview lees je vanaf 20 januari in de nieuwste LINDA..

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duizendpoot Yolanthe Cabau toont geheim talent

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!